We are going out tonight!

Shania Twain oh o oh oooo being a wild yeah... var låten som utflyttningsfesten började med hemma i Christina och Anders badrum. Jag citerar Christina, "så kul att få fixa sig tillsammans med en annan tjej", och kan inte annat än att hålla med! Det var en riktigt trevlig stämning hela kvällen, till och med när vi gick till Challange i regnet. En riktigt kul kväll helt enkelt!  
 
Som ni ser har min nya bruna  skinnkjol blivit lite av en favorit:)
 
 
 
 
 
 
 
 

.Lovely mornings!

Något jag älskar med att vara student är att schemat ofta är väldigt flexibelt. Jag gillar när det är mycket föreläsningar eftersom jag lär mig bäst genom att lyssna. Samtidigt är det härligt med hemstudier eftersom det ger mig möjligheten att mysa ner mig i soffan och äta frukost framför nyhetsmorgon. Nyhetsmorgon och kaffe är något som Ellen introducerade för mig under c-uppsatsskrivandet och nu ger morgnar likt denna mig en känsla av nostalgi.
 
(Det är något fel på min dator just nu och jag känner en smärre panikkänsla inför tanken att jag inte skickat två kursuppgifter till min hotmail).      
 
Trevlig helg!
 

18 januari 2013 - lägg det på minnet;)

Det blir att jag åker till Piteå imorgon eftermiddag. Pappa hämtar mig på busstation. Så det blir middag, fredagsmys och övernattning på Domherregatan:) Lördag åker (går) jag till farmor och på kvällen är det Christinas och Anders utflyttningsfest som gäller. Söndag ska jag träffa mami! 
 
Sofia du kanske har en lucka på lördag förmiddag? Ska smsa dig om det:D
 
Dagens:
Pluggandet har inte gått bra idag så jag håller tummarna för att det går bättre nästa vecka. I övrigt har jag gjort allt annat än att plugga. Jag har bland annat sprungit 30 min på Iksu. Kände mig inte riktigt i form så det blev inte mer än så. Var även på skolan en sväng för info om vidarestudier. Funderar på att ta en magister i socialt arbete. Klarar jag plugga på 150 % den här terminen saknas det bara 15 hp uppsatsskrivande, så why not? Jag får se. Kommer i alla fall ansöka om det till veckan. 
 
Dagens häftigaste: Vi har fått veta vilket datum vi har examenceremoni. Fredag 18 januari 2013! Kan inte förstå att tiden gått så fort! Kul, men också lite vemodigt.
 
Nu väntar jag att det ska ringa på dörren för Ida och Lars ska komma hit och dricka te och äta glass. Mysigt!
 
 
 

VELIG!

Jag kan inte bestämma mig huruvida jag ska åka till Piteå i helgen eller inte. Fina Christina och Anders har utflyttningsfest vilken jag vill vara med på. Men! Det har inte gått bra med plugget i veckan och jag har bara böckerna över helgen. Sedan har jag också tänkt att åka till Piteå i oktober eller november. Det kostar nu mer 500 kr för mig att åka till Piteå. Jag har blivit "tvångsvuxen". Varför, varför blir man helt plötsligt vuxen vid 26? Visst det hade varit helt ok om det fanns studentbiljetter, men det gör det inte. NOT NICE! Och sedan tänker jag... hur kan jag vara velig över ett så pass litet beslut?
 
Vet ni vad jag har gjort idag? Det vanliga skulle man kunna säga:) Pluggat och tränat. Lisa kom hit imorse. Hon hade läst 10 sidor och skrivit en när jag hade läst en sida och skrivit 4 rader. Vad hände där? Haha! Nåja jag skrev tillslut en sida. Men nog är det mycket trevligare att prata än att plugga. Eller vad säger du Lisa?
 
Jag var på Bodypump idag och sprang 25 min på löpbandet. Egentligen skulle jag på indoor walking men BP-passet drog över tiden. Hade tänkt att springa i 40 min men det är så GRUVLIGT tråkigt att springa utan hörlurar. Jag räknade var enda sekund!
 
 
Att hitta en vän i vuxen ålder som man passar riktigt bra med, på alla sätt och vis, känns få förunnat. Jag är så glad att jag och Christina fann varandra ♥   
  

Godmorgon vänner!

Sitter och äter frukost i form av kaffe och mackor (med farmors fantastiska krusbärsmarmelad) i väntan på att det ska plinga på dörrklockan:)
 
En dag med utvecklingspsykologi står på schemat! 
 
Ciao!
 

Tisdag

Dagens: 
 
9.00 - 16.00. Plugg hemma hos mig med söta Lisa!
 
17.00 -18.00. Step muskel, som visade sig vara step dance.
Jag kände mig lite halvt besegrad när jag insåg detta, men det gick verkligen hur bra som helst! Jag hängde med under hela passat och ansträngde mig så mycket att jag helst inte ville lämna omklädningsrummet för att jag var uppseendeväckande rosa! 
 
Jag kan också avslöja en genant hemlighet... Igår när jag kom hem från gymmet spände jag mina "muskler" framför spegeln. Kände mig riktigt biffig faktiskt;)

18.15 - 20.00. Middag hos Ida. Lax... korvsoppa... lax... korvsoppa. Tack snälla Ida! You saved my day!
 
20.00 - nu (00:41). Tv och socialisering via tekniska medel.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Arbetsförmån: en frukt i veckan!

Dagens schema:
Plugg (inte alls lika mycket som jag tänkt)
Lunch och häng hemma hos mig med Lisa och Robin.
Core control + Step muskel. Känner verkligen hur träningspeppen ökar ju mer jag tränar!
Kollat in lite socionomjobb för första gången. Ett i Stockholm kändes extra spännande. 
 
Dagens roligaste:
En jobbannons lockade socionomer med gratis kaffe och ett äpple per vecka! Tragiskt, komiskt, bra eller dåligt?! Jag vet inte, men kul var det i alla fall! 
 
Visst är det skönt att ha lägenheten för mig själv. Varje gång jag kommer hem glädjs jag åt att det är städat. Allt står på sin plats och jag kan strosa runt i lägenheten med rumpan bar om jag så vill. Nu sitter jag här själv, med min tekopp, och saknar lillfamiljen. Nu kan ni komma hem:)
 

Mys med mig

Dagens 
 
•Storhandlat och hämtat ett paket åt syrran.
Om man nu kan storhandla enbart åt en person? Matkorgen avslöjar alltid min ambivalens inför vilka varor jag ska välja. Vegetariska vs kött. Ekologiskt och fairtrade vs billigt. Det blir alltid en salig blandning. Jag tycker faktiskt att även små val är viktiga.     
 
•Lagat flygande Jakob + efterrätt.
 Vegostyle! Blev rikigt bra:D
 
•Tränat Step Dance.
Såg fram emot dagens pass eftersom att jag ätligen skulle hänga med i stegen redan från början eftersom jag övat in dem vid de två senaste passen. Gissa om jag blev besviken när en ny instruktör kom in och sa "nu har vi 50 minuter kondition framför oss". Yeah right tänkte jag, 50 minuter av kordinationskamp snarare!
 
•Nu Beck, te och choklad!
 
Jag har verkligen lunkat mig igenom dagen, söndag till ära.
 
 
 
 
 
 

Up to date!

I fredags hade jag en ambitös tanke om att stiga upp tidigt för att träna idag. Men när klockan ringde 07.50 lördag morgon var ambitionerna borta. I stället för att träna tog jag sovmorgon till strax efter 9.00. Jag tog med mig frukosten in i tv-rummet och insåg att små saker påminner mig om att jag älskar att leva. Det behövs inte mycket för att jag ska känna mig glad. Det kan vara lukten av kaffe, morgonsol, färglada löv. Ja, vad som helst.  Är inte jag för ung för att uppnått gerotranscendensen, eller är det dags att göra ett undantag i åldersgränsen?
 
Vid 13.00 promenerade jag och Ellen in till stan för en relationsanalyseringsdate. Vi fikade på Station där de verkligen har ett bra uttbud av fika och konstaterade att en macka + kaffe kostar like mycket på café som det gör att gå och äta lunchbuffé på någon restaurang. Eftersom det är en särskild gemytlig känsla över att vistas i cafémiljöer är det värt vart enda öre. 
 
Kvällen har jag spenderat hos Robin tillsammans med Ellen och Lisa. FIilm och marängsviss stod på schemat ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Frida - Friday

Natten till idag sov jag ungefär tre timmar och klarade med nöd och näppe att, med hjälp av kaffe, behålla koncentrationen genom dagens tidiga (8.00 - 13.00) föreläsning. Efter skolan passade jag på cykla (Robin har lånat ut sin cykel till mig. Räddaren i nöden!) iväg till Iksu. Det blev 40 min på löpbandet i lugnt tempo eftersom jag har ont i halsen. Inte för att jag tror att det är skadligt att springa med halsont, men jag vill inte utmana ödet.
 
Efter Iksu kände jag verkligen att jag behövde en rekreationskväll och därför har unnat mig en kväll med mjukiskläder, mat och tv. En kväll bara med mig själv. Dessutom sov jag till och med en timme i soffan. En del kanske har svårt för att enbart vara med sig själv, men för mig är det verkligen viktigt med egen tid. Att vara själv och göra ingenting speciellt. 100 % slappande har jag inte ro till (jag skrev lite på en examinationsuppgift då och då under kvällen) men jag känner ändå att jag fick tillbaka den energi jag saknade. Sedan måste jag säga att jag är tacksam för att jag trivs med att vara själv och det är nog mycket tack vare tiden jag bodde i Bratislava. Jag lärde mig verkligen mycket vad gäller vikten av att ha en grundläggande trygghet i sig själv. Det är inte lätt att vara ofrivilligt ensam, men det är fantastiskt att ibland faktiskt vilja vara ensam.  
 
 
Pasta med pesto och parmesanost kan aldrig bli fel. Dessutom värmde jag äpplen i ugnen med honung, kokos, kanel och åt det tillsammans med turkiskyoghurt med vanilksocker i. Så himla gott! 
 

Håll tassarna borta!

Idag var det ett examinerande seminarium i en av kurserna jag läser. Vi utgick från två olika böcker som på olika sätt berör barns utveckling och situation. Seminariet var verkligen intressant och diskussionerna var mångfacetterade antagligen tackvare ett väldigt öppet klimat i gruppen. Glad i hågen efter seminariet cyklade jag iväg till IKSU för ett bodypump-pass. Vad jag då inte visste var att den cykelturen på min röda fina cykel också troligtvis var min sista, för när jag kom ut från IKSU igen var cykeln stulen. Nu har min, Lisas och Robins respektive cyklar blivit stulna under en månads tid. Surt! Det känns verkligen trist att en del människor inte lärt sig att skilja på mitt och ditt för jag tror inte att de behöver min cykel för att överleva. OM stölden inte kan rättfärdigas av något riktigt trångmål vill jag be tjuvarna att hålla sina klåfingriga tassar borta från andras grejer! 
 
Här kommer en bild för att hedra minnet av min fina cykel!  
 

Små saker med stor kärlek

Gårdagens främsta kännetecken var fika, fika och åter fika! Klockan tio kom Lisa, Ellen och Robin hit för att dricka kaffe och diskutera en film vi sett på en av våra kurser. Efter det skrev jag klart seminarieuppgifterna jag har till en annan kurs idag. Vid 19-tiden kom Hanna L och Ida hit för att dricka te och de blev kvar nästan till midnatt:) Jag älskar känslan av att sitta och prata med en tekopp i handen!
  
Igår fick jag även en glad överraskning i form av två brev från Vassia ♥
 
 
  
 

"Allt i livet är ju inte roligt" - O.G

I morse insåg jag snabbt att jag nu mer lider av en funktionsnedsättning som jag tror kallas något i stil med: satanius träningsvärkus! Ljumskarna är så stela av värk att de gjort sig påminda i vart enda fotsteg. Det kanske var deras vilja och inte mer än rätt eftersom att de ofta glöms bort. Jag menar, när får ljumskar stå i centrum? 
 
Eh... nu lämnar jag ljumskprat. Jag är nog bara trött. Jag var upp tidigt imorse och är i vanlig ordning vaken sent på kvällen. Sömn är periodvis knepigt för mig och påverkas lätt av mitt mående och min omgivning. Känner jag oro och är i obalans finner jag inte lugnet jag behöver för att somna. Dessutom upplever jag att jag sällan går in i djupsömn i och med att jag vaknar oerhört lätt. Men! Jag har världens skönaste säng och det känns som att jag klarar mig bra på lite sömn. Jag vet också att det kommer komma perioder under vilka jag sover bättre. Det är en skön tanke!  
 
En kort resumé över dagen:
 
•Vaknade tidigt för att kopiera och låna en massa kurslitteratur. Jag fick tag i alla böcker jag ville!
Haft föreläsningar mellan 10 - 15. Rätt bra föreläsningar. Bäst var när föreläsaren (O.G) sa följande om en av våra kursböcker: "Allt i livet är ju inte roligt!".
•Gjort massa saker som jag inte orkar nämna.
•Ätit världens godaste tacos hos Lisa!
•Halvsett hollywoodfruar. Herregud vilken narcissistisk personlighet den där Gunilla har! Nästan jobbigt att se.
 
Nu ska jag försöka sova för jag har tvättid klockan 7 imorgon och klockan 10 får jag besök :)
 

 
 
 
 

Skam den som ger sig!

Jag tänkte gå på ett step muskel-pass efter en lång dag på universitetet men inser, när jag står utanför gymsalen, att passet är först om en timme. Damn it! Aja, det är väl bara att ställa sig på bandet och genomlida 20 hemska minuter tänkte jag. Jag ställer mig på bandet och 70 minuter senare kliver jag av på grund av att jag blev uttråkad! Uttråkad!!! Jag förstår inte vad som har hänt. Aldrig tidigare har jag kunnat jogga så länge och så lätt. Mina nya skor kan nog spela in i framgången, men jag vill ändå ge mig själv en riktigt stor klapp på axeln! Dagen har verkligen bara sprungit iväg (hehe fattar du Robin?) och jag har inte tagit något foto till bloggen. Men! Efter gymmet åkte jag förbi konsum och inhandlade varor till ett riktigt gott vegetariskt recept som jag tänkte dela med mig av:) Farmor har lagat det flera gånger under sommaren och som tur är kan man vara hur grön (hehe där fick jag till det igen!) på matlagning som helst för det är riktigt enkelt!
 
Mangoquorn 6 port.
 
I kg quornfileer
smör
1 tsk sambal
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soya
1 purjo
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mango chutney
 
Bryn quornen i smör (flytta ev. över till en gryta). Tillsätt vatten, buljongtärning, sambal och soya. Koka ca 15 min under lock. Strimla purjon grovt. Rör i purjo, gräddem mango chutney och låt puttra i 5 min.
 
Servera med kokt ris, färska grönsaker och mango chutney. 
 
It's very nice!
 
   
 
 

Den som söker han finner - finders keepers?

Helgen har gått i festens tecken. Fredagen spenderade jag hos Robin tillsammans med Lisa, Ellen och Anel för att sedan åka in till stan. Utbudet av ögongodis var glest och Robin tappade sin garderobslapp som någon lurifax    tyckte sig ha rätt att utnyttja. Glad ihågen lär lurifaxen varit efter att kammat hem storvinsen. Jämmer och elände! Jag, Robin och Lisa gick hem till mig och frossade i toast fram till klockan 03.00. Rätt skön avslutning på kvällen!  
 
Gårdagen (lördag) spenderade jag på dinner party al á inflyttningsfest hos Malin Domeij och hennes Christoffer. Min + one var Lisa;) Malin och Christoffer bjöd på middag och efterrätt samt hade anordnat roliga tävlingar. Min prestation var si så där i de mer fysiska grenarna medan den var bättre i frågesproten. Jepp, rätt karaktärsbrytande (finns ett sådant ord ens?... karaktärsbrytande. Aja, om inte borde det finnas). Kvällen avslutades med utgång på Rex tillsammans med Lisa och Jenny:)
 
Tog inga bilder igår, men vi var söta vill jag lova!    
 
 
 
 
 
Robin, du bjuder på denna bild va?;)

När du inte finner någon tid, det är då du ska ta en paus!

Klockan är snart 03.30 och tyvärr är jag ännu vaken. Har pratat med Teo i flera timmar och det kändes viktigare än min nattsömn. Idag skulle jag städa, boka tvättid, plugga och hade till och med tänkt att se på TV. Nu är det inte alltid lätt att prioritera alla borden och alla måsten. Lite måsten har jag hunnit med, men resterande tid har jag spenderat på trevligare vis. 
 


Robin fyllde år igår och det firades med en riktigt god smörgåstårta! Mycket uppskattat:D
 
 
 
Nu när jag blivit ett träningsfreak bad jag Lisa ta ett kort på mig utan för IKSU idag. Testade på indoor walking för första gången. Ett rätt trevligt pass som får normala människor att svettas och mig att ta färg efter en tomat.
 
 
Kvällen har jag spenderat med de sköna bönor vid bordet ovan. Jag visste att Lisa och Ida skulle ut på en promenad någon gång under kvällen så jag skickade iväg ett sms, på chans, för att säga att de kunde svänga förbi hos mig om de hade vägarna förbi. Som svar på det fick jag: Vi är framme om 3 min! Telepativarning på det!!!
 
På söndag kanske jag tar min paus!
 
 
 
 

Skönsång

Nu är jag hemkommen och nerbäddad i sängen efter en riktigt mysig kväll hemma hos Malin. Malin bjöd på middag, fika och en privat liten konsert. Alla som hört Malin sjunga kan förstå min glädje när hon satt sig vid pianot! Trevligast av allt var att prata och det är vi rikigt bra på jag och Malin:D
 
 
 
Hanna och Isak åkte idag till Piteå och ska totalt vara borta från Umeå i EN MÅNAD (!) Fy så ensam jag kommer känna mig. Hoppas ni kommer hem tidigare! Och Hanna, du har så rätt Isak är inte bara lik Arvid, utan även väldigt lik pappa.

En klapp på axeln

Idag har jag varit duktig. Mellan 8.30 - 16.30 har jag befunnit mig på universitetet och gick efter det raka vägen till IKSU för ett steppass med Ellen och Robin. När jag kom hem, diskade jag, plockade undan i köket generellt, lagade mat, passade Isak (han var utan mamma sin i 1 ½ timme), duschade och har nu dessutom bakat muffins. Tänk om jag skulle orka upp på ett indoor walking-pass imorgon kl 7.00. Hade jag inte varit världens hurtigaste då? Någon annan än jag som njuter av att vara effektiv?

flopp på brädan men på topp i soffan

Step dance-passet gick inge vidare idag och jag skyller på instruktören. Hon var både snygg och peppig och passet var säkert riktigt kul för stepproffsen i lokalen. Visst jag är inte den ultimata eleven, men jag är inte 100 % förtappad i dessa sammanhang. När folk börjar lämna passet för att de inte hänger med önskar jag att instruktören hade tagit sig en funderare och på ett mer pedagogiskt sätt lärt ut stegen. Nåväl nästa gång ska jag också studsa och tjoa istället för att famla omkring som ett annat flum.

Kvällen spenderade jag tillsammans med Lisa och en tekopp i min soffa. Mycket mysigt! Tog ingen bild på oss hetingar så jag delar med mig av en vimmelbild från sommaren i Piteå... för det var typ (...) så vi såg ut ikväll;)

Lördagshäng

Whiskey, ost och choklad. Det är lyxhäng på Gnejsvägen!

Life goes easy on me

...most of the time
 
 
 

Träningslycka

Jag och Ellen har tränat vårt andra pass sedan terminstart idag. Stepmuskel är hur kul som helst och jag njöt verkligen av att stutsa omkring på stepbrädan igen. Mitt mål under terminen är att träna 3 gånger i veckan:) Nu tycker jag att alla som läser bloggen ska hänga på och göra detta till ett träningsår som heter duga:D
 
Veckans träningspass: Bodypump, stepmuskel och på söndag blir det stepdance. Kul!
 
Nu ska jag återgå till mitt te-drickande och chokladätande tillsammans med Hanna och Elin. Att slappa är också kul;) 

Nog för att jag gillar grönska...

Egentligen borde jag kankse lägga upp en bild från föreläsningen jag var på idag (som inte levde upp till mina förväntningar, som iofs var väldigt höga), eller en bild på den goda salladen jag åt på stan tillsammans med mina vänner. Kanske hade ett foto på mina tre nyinköpta klädesplagg uppskattats? Nu har jag inget annat än mentala bilder på detta så ni får hålla tillgodo med ett foto jag knäppte här om dagen.

Hehe;)

Sommarminnen

Eftersom jag tog ett rätt långt sommarlov från bloggen lägger jag upp en massa sommarbilder nu ♥
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 



 
 
 

IKSU-LOVE

Innan passet:
 
Jag ska äntligen börja om att träna efter en mindre paus på ETT (!) år. Så här sitter jag, en timme innan passet börjar, framför datorn iförd mina nya träningskläder. Jag längtar! 
 
Efter passet:
 
Så ni kanske undrar hur träningspasset var? Ja, säkert himla bra, bara det att jag inte var där. Kom till IKSU 30 min innan passet skulle börja men stod 45 min i kö för att få köpa mitt träningskort. Otroligt surt!
 
 
Innan jag cyklade iväg till gymmet tog syrran lite bilder så att jag kan visa er mina nya fina träningskläder som jag fick i födelsedagspresent. Skorna har jag själv inhandlat men fick ett tacksamt bidrag av farmor till detta:D
 
 
Jag får vara så HÄR mallig så länge jag inte har muskler;) 
 

Sommaren är kort

...och i år regnade den verkligen bort! Nu när jag är tillbaka i Umeå ska jag återgå till bloggandet och jag måste säga att jag saknat det!


Igår fyllde jag 26 (!) år vilket betyder att jag nu är närmare 30 än 20 år. Närmare en medelålders kvinna än en ungdom. Fast! Det går att modellera lite med åldrar. I Stockholm är jag ca 5 (Eller hur var det Anna?) år yngre än min kronologiska ålder och i Piteå är jag 5 år äldre. Så jag kan vara lite vad jag känner för att vara;)


Födelsedagen firades på följande vis:


Torsdag: Jag och Mia hade gemensamt kalas hos farmor i Piteå med släkt och vänner. Hela dagen blev verkligen supertrevlig och vi hade besök från 13.00 - 22.00. 


Lördag: Frukost på sängen i Umeå. Tack Hanna, Arvid och Isak för den mysiga starten på dagen! På Kvällen skulle jag träffa mina Umeå-friends på Lottas i stan. Innan dess skulle vi ses i Hanna L´s nya lägga. När jag kommer dit hade de bakat och laddat upp med "skumpa". Gullungar!


Jag har verkligen haft en bra start på mitt 26:e år i livet.



 


 


 


RSS 2.0