Välkommen vår!

Såååååånt är liiiiiivet, sååååånt är liiiivet är orden som strömmar ut ur våra högtalare. Solen skiner, griller ryker (alldeles för mycket eftersom att vi smyggrillar på balkongen), Hanna sjunger och Arvid dansar med Isak. Nu smällde det just till i köket. Skumpan är öppnad! Välkommen vår!


Söndag

Igår bjöd jag över Malin på lunch. Vi hade väldigt mycket att prata om så tiden sprang fort iväg, vilket den tenderar göra varje gång vi ses. En bra sak med besök (förutom trevligt sällskap) är att det sätter städpress på mig. Jag tror att besöken från vänner och bekanta är anledningen till att vi här hemma på Gnejsvägen faktiskt lyckas hålla något så när rent i lägenheten.

Efter Malin gått hem läste jag igenom största delen av den c-uppsats jag och Ellen ska opponera på. Att opponera kan verkligen vara en konst och den här gången tog det lång tid att läsa igenom arbetet. Jag tog dock en paus i läsandet för att möta upp Ida och Jenny på Fysikgränd. Vi spelade årets första kubbmatch och sedan begav jag mig hem igen för att återgå till läsandet. Jag blev klar vid 01:30 och kunde inte sova efter det. Anledning: jag höll på att frysa ihjäl! Tjocksockar, mysdress, två täcken och ett överkast och ändå frös jag! Det kan inte vara normalt?


Myslördag

Jag, Hanna och Isak åkte in till stan igår för att shoppa och fika tillsammans med Elin. Uppdelningen blev som sådan: Hanna shoppade, jag fikade och Elin gjorde båda delarna (Isak, matvraket, "fikade" han med).

Efter stan åkte jag direkt till Ida för att äta middag. Spännande att bli bjuden på mat av Ida, som jag inte riktigt förknippar med matlagning över huvudtaget. Ida fixade fram riktigt god mat, ris och en köttgryta. Det är inte illa! Att det var Jenny och Jonathan som lagat maten och att riset var en boil in bag påse spelar ju mindre roll;) Gött var det i alla fall! Kockarna till köttgrytan gjorde oss även sällskap senare på kvällen. Tack för en supermysig kväll!

Jag lägger upp lite bilder från Lördagen. Bilden på mig och Ida är från ett tidigare tillfälle i och med bildbrist från igår:)


Fika på stan lördag 28:e april. Med Hanna, Isak och Elin.


Bara i Norrland!

This is for you Robin!

Det är bara i Norrland som folk kan lämnar sina datorer och andra ägodelar obevakade utan att bli av med dem. I stället blir de fotograferade och ombloggade;)


Under our umbrellas

Tappra som vi är gav vi oss ut i regnet för att luncha på stan idag. Kinabuffé sitter aldrig riktigt bra i magen, men det är så himla gott:)




Sötnöt!

Igår gick jag och Hanna med Isak på en liten promenad till Ålidhem Centrum. Isak sov nästan hela vägen, så både jag och Hanna var mycket nöjda efter den lyckade turen:)

Hanna hälsar att hon brukar vara snyggare än på bilden nedan. När hon sa detta avslutades dock meningen i tveksam ton varpå hon säger... "ja... jag var snyggare innan jag födde Isak i alla fall". Jo, kära läsare... Hanna hälsar även att hon äger fler kläder en den blå mysdressen hon brukar ha i bloggen. Så nu vet ni det! (på begäran av Hanna)



"Början till kunskap är att inse sin okunnighet"

Idag var vi tre glada själar som lämnade in våra tegelstensverk! Firandet skedde i form av varsin "laktosfri" chai latte på stan.



Två anledningar att fira

Jag och Ellen har varit på superbra humör idag. Anledning? Imorgon ska vi lämna in vår c-uppsats och snart har vi alltså en kandidatexamen i socialt arbete! Kan ni förstå att tiden gått så fort? Dagen har alltså varit mycket munter och verkligen präglats av skratt och en massa, massa flummigheter! Tillslut skyllde jag vårt humör på lågtrycket. Om lågtryck kan ge huvudvärk varför skulle det då inte kunna bidra till skratt? För att fira att vi varit så duktiga käkade vi varma mackor hemma hos mig.

En annan anledning att fira är att Isak fyller en månad idag! Tiden går verkligen fort och Isak utvecklas hela tiden. Hanna gjorde en söt liten tårta dagen till ära:)

Isak fyller en månad

Spelkväll

Ida: "ska vi svänga in på Godishuset?
Frida: "nej!"
Ida: "Nähä"
Frida: "Eller ja, men jag ska ändå inte ha något".

(Påvägen ut från Godishuset)

Jenny: "Vad mycket du köpte Frida"
Frida: "F*n, jag sa ju att vi INTE skulle gå till Godishuset!!!".


Tack för en trevlig spelkväll!

Trevlig med lite besök

Igår fick vi besök av Cissi, Olle och Farmor. Isak var den stora favoriten och flyttades mellan alla stolta släktingar! Att vi dessutom fick lagad mat och borrmaskinshjälp av en tapper Olle var verkligen inte fy skam! Här kommer lite bilder från dagen (+ ett foto från tidigare i veckan på sötIsak) / Moster och gudmor Frida;)


A taste of summer - with Ida and Jenny


"Även den som går sakta kommer fram"

Snart dags att ge sig ut i kylan för att komma in i värmen på Tviste! Vem säger nej till goa vänner och jordgubbar?;)


Har jag köpt ett par nya skour?

Idag var första gången jag och Ellen lyckats följa vårt eget schema. Analys och resultat - Check! Imorgon blir det att klippa och klistra, rätta hit och rätta dit blandat med fika och prat. Hoppas vi har samma flyt även då.

Igår åkte jag och Ellen in till stan för att träffa Ida och prata om Barcelona. Innan vi gick hem till henne passade vi på att gå förbi scorett för att klaga på mina skor. Det är faktiskt helt ofattbart hur usel kvalité skor har nu för tiden. Jag fick ett par superbra (trodde jag) skor av mamma i julklapp som jag själv valde ut. Viktigaste kriteriet var hållbarhet. Det skulle vara riktiga vinterskor som helst skulle hålla resten av mitt liv. Efter bara en veckas användning stank de kattpiss. Jag minns hur jag satt på ett möte under praktiken och tänkte - fasen vad någon stinker fotsvett! Denna någon var jag. Så jag gick tillbaka med kattpissskorna och valde istället ut ett par snygga kängor som tre månader senare såg ut att vara 15 år gamla, och som jag nu lämnat tillbaka. Så sedan igår går jag omkring i ett par nya snygga svarta kängor som bara måste hålla, i alla fall minst ett år. OM de inte gör det ger jag fasen upp och går med gummistövlar resten av livet! Är det bara jag som har otur eller är det så att oavsett vilket pris man betalar för sina skor kommer de vara trasiga inom några månader? Snart lär skobranschen inte längre få kalla skor för skor utan måste istället döpa om dem till skour eller dylikt. Typ al á Kentucky fried chicken som fick nöja sig med förkortningen KFC eftersom att det inte var nog mycket kyckling i deras kyckling...

Några hundralappar fattigare gick vi vidare till Ida, åt gott fika och vandrade omkring i Barcelona med google earth. Jag var naturligtvis impad över den coola, och för mig nya, tekniken.

That is all for now.

Sov gott!

Idag känner vi hopp!

I början av kursen läste jag och Ellen ett förord till en c-uppsats som två tjejerna skrivit. De beskrev hur de under skrivandets gång pendlat mellan hopp och förtvivlan. När vi läste detta minns jag att vi tittade på varandra och skrattade åt vårt eget lugn. Hopp och förtvivlan... tsssssss! Läget är helt under kontroll! För oss var stress en väldigt avlägsen tanke. Nu, en vecka innan vi ska lämna in uppsatsen, är det andra bullar. Jag och Ellen pendlar mellan hopp och förtvivlan! Igår kändes det som om vi inte hade någon som helst koll på vad vi höll på med och jag började seriöst betvivla att vi någonsin skulle bli klara i tid. Idag, efter att fått lite feedback från vår handledare, är vi på gott mod igen. Nu känns det som att allt är överskådligt och att vi, nästa torsdag, kommer lämna in en uppsats vi kan vara nöjda med.

På tal om velighet. Kan vädret bestämma sig för vår eller vinter någon gång? Jag lägger min röst på vår!


Uppe i ottan

God morgon, god morgon! Hör fåglar sjunga glatt. God morgon, god morgon i kööööör!

Idag var jag uppe i ottan för att tvätta. Egentligen är tvätt ingen jobbig syssla... ja, om man hade maskinen i sin bostad och inte var tvungen att gå till "grannens" hus för att tvätta. Att träffa någon i tvättstugan är ungefär som att stå i en hiss tillsammans med en främling. Dessutom går man in i samma hiss si så där 4 gånger under en tidsfrist på ca 4 timmar.

Idag möttes jag av en kille i tvättstugan. Jag hejade med en lite menlös, men vänlig ton. Andra gången vi sågs nickade vi till varandra och log lite fånigt. Nu tredje gången vi sågs tog han mod till sig och sa något, för mig, helt ohörbart. "Va?" svarar jag och den här gången hör jag något i stil med "tvätt... tillsammas hehe". Eftersom jag inte ville störa framstegen i vår goda tvättrelation svarade jag "hehe precis!". Vad jag nu svarade "hehe precis!" på har jag ingen aning om...

Jag vet inte vad det är med tvättstugor, främlingar och oförmågan att säga "va?" två gånger?!?!

Förutom socialtvättstugefärdighetsträning (andas) har jag käkat grötfrukost, läst lite bloggar och trallat allt i från Man boy till Nu i ro för Isak som också, i likhet med mig och mamma Hanna haft en tidig morgon.



En tvätt kvar och sedan cyklar jag iväg till Ellen. Idag blir det analysskrivande:)

Livet är en fest

Jag och Ellen kom av oss i pluggandet idag när jag kom över bilder från förr. Det var så fantastiskt att se alla glada miner och minnas tillbaka på resor, läggan, fester, vardagen...ja allt! Allt (i alla fall nästan allt) var kul, bekymmerlöst och vi hade så mycket energi att dela med oss av. Ofta är jag tacksam över allt roligt jag varit med om och vilka härliga människor jag delat detta med.

Här kommer ett axplock av den tiden då mottot var att livet är en fest!


Fikakalas

Idag fick vi besök av Emilia, Cissi och Micke. De hade med sig en massa fina presenter till Isak och hade bakat fantastiskt gott fika för att gratulera trion (Hanna, Arvid och Isak).




Jag tycker den här bilden på Emilia och Isak verkligen är fin! Den hade från början usel skärpa och ljus så jag redigerade den i Picasa som Ellen laddat hem åt mig. Det är verkligen ett bra och enkelt program till en inte så teknisk person:)

Konsert på Scharinska

Studierna gick mycket bättre igår och vi valde tillslut en "teori" och eftersom vi varit duktiga tog vi helg vid 18:00. På kvällen åkte jag, Ellen och Siri in till stan och gick ut på Scharinska. Det var ett band som spelade riktigt bra musik (jag visste inte att det skulle vara en konsert där). Mates of mine heter. Kanske något för er?


Detta är inte direkt någon förtjusande bild (blixten var väldigt stark i mörkret) men det är den enda bilden jag tog på någon av oss under kvällen. Dessutom har jag upptäckt att jag på nästan alla bilder i bloggen har mjukiskläder på mig. Så för att ni inte ska tro att jag är en förslappad typ som fortfarande gör mig fin genom att vika upp ärmarna på fliströjan publicerar jag denna bild;)

Hur viktig kan en teori egentligen vara?

Jag och Ellen gick glada ihågen till universitetet idag. Kl 09:00 hade vi handledningssamtal och nr 1 på frågelistan var det ständigt närvarande orosmomentet med c-uppsatsen: hur gör vi med teoridelen?! Vår tanke var att inte använda oss av någon etablerad teori, utan istället analysera intervjuresultatet med lagtexter och tidigare forskning. Det vi önskade var att få bekräftat att vi var på rätt spår. Riktigt så tur hade vi inte. Istället gick vi från handledningen förvirrade och spenderade halva studiedagen till frenetiskt teorisök medan andra halvan spenderades i skratt åt olyckan. Som ni förstår hade vi rätt kul i alla fall!

Efter skolan cyklade jag direkt till sjukhuset (bussarna till Piteå går där ifrån) för att säga hejdå till Mia. Vi tog en snabbfika på trottoarkanten och passade på att plantera en avokadokärna i rabbaten. Hur kul skulle det inte vara om vi hade ett "eget" träd i Umeå?!

Kvällen spenderades framför en trevlig film med Isak och jag och Arvid hade tid att sittna ner och prata:)


Jag, Hanna, Mia och Arvid spelade igår cluedo som Hanna fick i födelsedagspresent av mamma. Mycket trevligt!


Isak är med på ett helt annat sätt nu. Han är mer vaken och nyfiken på saker omkring honom.

Mia sitter och "fikar". Bakom henne kommer vårt avokadoträd att växa och gro.


Jag och Ellen satt och läste i en lånebok i biblioteket när Ellen säger: men Frida, är det inte du som skrivit det här? Jepp det är jag som klottrade i boken för nästan 3 år sedan. Kan ni tänka er att tiden gått så fort?

Isak sov i min famn medan jag försökte skriva ett blogginlägg igår. Inte helt lätt och tillslut gav jag upp och publicerar det idag istället.

Lite inspiration

Min onda rygg har gjort sig påmind idag, Jag kanske ska låta mig inspireras av Bertil Uggla på SVT. Ni kanske också vill haka på?

http://www.youtube.com/watch?v=vEnwNKh1Zmg

Pissväder och finbesök

Jag tog en premiärtur med cykeln i morse. Destination Ålidhem! När jag bad pappa ta med cykeln till Umeå föreställde jag mig själv framsusandes på asfalten i härligt soligt vårväder. Riktigt så härligt det inte i verkligheten. För det första möttes jag av ett himla skitväder! Slask och kyla på samma gång. Min sadel är beprydd med två stora hål och eftersom att det snöat/regnat under natten kom jag fram till Ellen med stora (för andra människor misstänkta kissfläckar) fläckar på byxorna. På hemvägen fick jag hoppa av cykeln för att ta mig upp för en obefintlig backe eftersom att bakhjulet är utan luft. Nåja snart kommer nog våren och då ska det bli en fröjd att cykla!

Pluggandet gick rätt bra och det var som vanligt trevligt dock kände jag mig helt mosig i huvudet. Imorgon blir det mer vatten, mindre godis och lika mycket kaffe;)

Väl hemma på Gnejs ägnade jag mig åt hushållssysslor. Disk, städ och matlagning. Inte superskoj men lägenheten var inte i tipptopp och sätter jag mig ner blir jag lätt förslappad. I stället var jag som en virvelvind och nu är det fint i lägenheten.

Jag och Hanna har dessutom hunnit se det första avsnittet av serien Rome och ätit kladdkaka och glass. Mia har äntligen kommit och hälsat på oss och lilla Isak. Här kommer en bild på detta!


I got mail

Jag hoppas att jag ska kunna åka till det här stället i sommar →



Fick ett brev från Kalamata i Grekland idag som min kära vän (och brevvän) Vassia skickat. Old style mail is great! Thank you Vassia! I really hope I will be able to visit you in the end of summer!!!


Jag och Vassia i Bratislava. Det var mer än ett år sedan vi sågs senast.

Hipp hipp hurra!

I morse väckte jag Simon och Arvid vid 9:30 för att gratta hanna vid sängen. Hanna fyller 27 år idag ♥ Old, I know! Detta borde betyda att jag också är gammal, men det stämmer inte riktigt. Till den 1:a september räknas jag som ung. Visst är man ung när man är 25 år? Tjugofem... tjugofem... mm det låter mycket ungt! Tjugsju... sjugosju... ja ni hör ju själv hur det låter.

Sedan är det faktiskt rätt skönt att bli äldre;)



Resten av dagen har varit väldigt lugn. Vi har sett på en Battle star, ätit gårdagens rester, druckit kaffe som vi inte längre behöver micra direkt efter det kommit ut från kaffebryggaren (Hanna och Arvid har fått en suverän kaffebryggare av farmor).

Nej nu ska jag återgå till mitt pluggande. Sitter och läser en vetenskaplig artikel om värdighet.

Min påsk

Nu har jag gjort ett blogguppehåll under påsken som jag till största del spenderat i Piteå. Jag har verkligen varit effektiv under dessa dagar och disponerat min tid väl. Jag har hunnit träffa släkt och vänner, en del mer och en del mindre. Påsken har varit mycket, mycket trevlig.

Igår åkte jag och Simon till Umeå. Jag har bara varit borta i fyra dagar och ändå känns det som att Isak (bebisen) förändrats. Han har fått tydligare drag, är stadigare i nacken, börjat bli blond och lagt på sig en del. Vad fort det går så här i början!

Jag lägger upp lite bilder från påsken. Enjoy;)


Första dagen/ kvällen i Piteå spenderade jag på Nodo. Satt där från 16 - 20 med Chrisitina (vi hade mycket att ta igen på kort tid) och sedan kom Mamma och Mia till Nodo och fikade med mig till stängning.

Jag och Maria blev så glada över det fina vädret och sprang ut för att njuta av det. Vi gick ut till gården och insåg när vi skulle sätta oss ner att vi inte hade några stolar:p

Lunch hos Sofia och middag hos farmor. Lyx!

Mia är en hejare på att baka cupcakes. Notera påskägget framför mamma och Mia. När inlägget nu handlar om min påsk kan jag ju inte missa att lägga upp en bild på ett påskägg.

Spelkväll hos oss

Hanna, jag och Isak:)

Vi åt middag klockan 23:00 igår. Sent men väldigt gott!

Farbror Simon och Isak!

Strange!

Hur kan hela min profil helt plötsligt vara borta från bloggen? Jag har inte rört stilmallen så detta känns minst sagt mystiskt. Är det bara jag som inte ser den? Någon som vet hur jag kan rätta till detta? Nu ska jag måla naglarna rosa (tidsfördriv) och sedan promenera till bussen. Glad påsk!

Brietårta och fashion

Vi har suttit bänkade framför Project runway ikväll hemma på Gnejsvägen med en supergod brietårta. Bebisen har sovit sött under nästan hela programmet så det har varit en riktigt trevligt kväll. Det är riktigt underhållande att se vilken kreativitet och kompetens deltagarna besitter. Jag önskar verkligen att jag kunde sy, men av någon konstig anledning har alla symaskiner jag någonsin rört vid fått en allergisk reaktion och gått sönder. Typiskt!

Ellen var här tidigare idag för att skriva lite på c-uppsatsen och passade samtidigt på att ge en fin bukett med tulpaner till de nyblivna föräldrarna. Jag och Ellen har bestämt oss för att ta ett litet påsklov så imorgon tar jag bussen hem till Piteå.

Ps. Nu sitter både Hanna och Bebis brevid mig i soffan och sover. Det är ett trött gäng här hemma.


Jag och bebis. Kan ni förstå att han funnits i Hannas mage hela den här tiden?



Blommor som Hanna och Arvid fått av Ellen


Hanna med sin lilla son

Weekend i Stockholm - check!

Dessa snygga storstadsbrudar ska jag hälsa på från 11/5 - 14/5 i Stockholm innan vi drar vidare till Barcelona.

Bokat och klart!

Que Tal here we come! ...Eller egentligen åker vi i mitten av maj men jag kunde inte hejda min munterhet.

Ida och Ellen fick som de ville, så nu har vi "lyxat" till det och bokat ett hostel med eget badrum. Ca. 1300 kr/person för 5 nätter. Not too bad!

Ni kan kolla in det här:
http://www.quetalbarcelona.com/

På tal om utlandsresor, nu i dessa påsktider, var det ett år sedan jag var i Thessaloniki och firade grekisk påsk. Värmen känns rätt långt borta nu när jag tittar ut mot en vit lekpark.

Jag och Teo hälsade på i Teos mormors by under ett par dagar. Medan de andra vilade middag passade jag på att gå en sväng för att inspektera området. Jag hann inte mer än 100 meter innan en främmande äldre man bjöd in mig till middag med hela tjocka släkten. Så där satt jag med ett glas ouzo i handen under en släktmiddag i vilken jag inte kände en enda person. Som pricken över i:et eller grädden på moset dök det helt plötsligt upp en liten orkester som gick från gård till gård. So why not dance?! Sittande med en ouzo i handen blev till dans med greker runt armen;)

Härligt minne!


Familjen Johansson på besök

Idag har hela familjen från Domherregatan 12 varit här på besök. Vi bjöd på Cecilias goda chokladkaka och en kladdkaka. Hanna och Arvid fick fina presenter till Bebben och Arvid fick en födelsedagspresent. Bebisen har haft många som varit här och beundrat honom under de senaste dagarna:)

Morfar och bonusmormor



Morbror Alexander och moster Rebecca

Vårkänsla

Jag och Hanna var upp med tuppen i morse... i alla fall om det är en tupp som gillar sovmorgon. Vi steg upp ca. 09:00 för att fixa lite fika till Arvid som fyller 27 år idag. Grattis!:)

Vid lunchtid mötte jag upp gårdagens partygäng för en trevlig promenad till stan. Jag känner mig verkligen full av glädje dagar som denna, när solen skiner och det är vår i luften. Det är sådana dagar som osökt får mig att tänka på hur jag, Hanna, Anneli och Sara kämpade med att hacka bort is från uppfarten bara för att vi, när isen var borta, skulle få börja cykla igen. Det var tider!

När jag kom hem igen möttes jag av en fin present som bebisens farmor och farfar, Cecilia och Olle, tagit med sig till mig. Mycket gulligt! De har varit här idag och hälsat på oss och sitt barnbarn för första gången. Det har varit en mycket trevlig lördagkväll med fika, pizza och prat.  Nu är jag dock trött och redo för sängen.

Sov gott!













Tog nyss ett kort på en glad liten familj:D

Fantabolous friday!

Igår tog jag en liten paus från bloggandet, men här kommer en liten update. På morgonen umgicks jag med mamma som stannade till lunch (mycket trevligt att ha henne på besök). Plugg med Ellen kom näst på schemat vilket genererade cirkus fyra rader text (4 rader = flopp;)). På kvällen åkte jag och mina fina vänner ner till stan för middag och utgång på Allstar. Fantabulous ribs! Det blev en riktig kanonkväll med dans av varierad klass;)


Det är jätteroligt att så många skriver kommentarer här på bloggen. Fick en rolig kommentar till inlägget: vår i Umeå? Det stod inte vem som skickat det. Mia gissar jag? Och ja, jag känner mig riktigt fräsch bredvid en skitig snöhög haha. Klockrent!

RSS 2.0