Ödet är ingen slump, det är ett val.

En bra helg inbegriper god mat och energitillskott i form att umgänge med nära och kära.  
 
Kaffe, umgände, stan, vänner, snacks, vänner, fika, vän, mat, familj och släkt. Bra helg helt enkel. 
 
 

Myshelg

Fredag kväll kom Anders och hämtade mig för att jag skulle slippa cykla i regnet och dricka vin, då han och Christina bjöd på middag. Christina är verkligen en fantastisk värdinna och kock! Lyxfredag minst sagt!
 
 
 
Lördagen spenderade jag med mamma på stan. Vi båda gillar att fika, vara lagom social och titta på folk. Åkte hem från stan för att förbereda inför kvällens planer. Ostbricka och blåbärspaj + trevligt sällskap i form av the oakmans.  
 
 
Kanske världens sämsta kamera. Fotot ovan var dessutom det mest lyckade som togs under kvällen. Iphone eller samsung, det är frågan.
 
 

God afton

Sitter och leker i picasa med lite bilder och drömmer mig bort till Paris och Stockholm. Oktober blir en bra månad, det är jag övertygad om.
 
 
 
 

De tre musketörerna

Det var sju år sedan jag och Angelica sågs sist och drygt ett år sedan jag och Tina träffades över en fika i Sthlm. Äntligen bokade vi in en dejt med varandra. Alla är sig lika, vilket betyder att vi är lika olika varandra som när vi bodde tillsammans i Ungern 2005. Det är nog olikheterna som gör vår trio så charmig. Det är härligt med vänner som man delat något speciellt med. Det kan vara barndomen eller en resa som i vårt fall. Det finns något självklart i sådana relationer. Vi behöver inte underhålla vår vänskap, den bara finns där ♥




Precis som Ungernresan avslutades denna helg i Luleå med palt (till frukost denna gång);)

Paleokost

Mamma kom över en artikel om paleokost som hon tipsade mig om. Paleo handlar om att återgå till människans naturliga kost, innan jordbrukssamhället. Det gäller att tänka i banor av jägare och samlare. Igår gjorde jag min första medvetna paleomåltid; nötgröt. Måste säga att det var riktigt gott! Jag, en notorisk matfuskare, dränkte gröten med havredryck. Paleo är bara inspiration som kan bidra med lite nytänk och är inget jag slaviskt tänker följa.   
 
Hittade receptet på en paleoblogg som heter under vårt tak. 
 
Detta behöver du till 2 portioner
 
1 dl mandel
1 dl riven kokos
1 msk krossat linfrö
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk äkta vaniljpulver
1 dl blåbär (jag tog frusna)
 
En burk med lock
 
Så här gör du
 
  • Kör mandeln i mixern med knivbladen till kross
  • Blanda kokosmjölken och vattnet i en bunke
  • Häll i krossad mandel, riven kokos, krossad linfrö, äkta vaniljpulver och rör om
  • Häll blandningen i burken och strö över blåbären
  • Sätt på locket och låt gröten stå i kylskåpet och svälla under natten

På morgonen tar du fram gröten och rör om försiktigt innan du serverar den. Eventuellt toppar du den med ytterligare lite blåbär.
 
 
 
 

Middag i naturen

Söndagsmiddag på en filt ute i skogen. Älskar naturen!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ro och oro

Det har varit en fin helg. Fredagen satt jag och Erika hemma hos mig och pratade över lite vin. Lördagen träffade jag mamma på stan, käkade lunch, kollade i affärer och köpte ett par för dyra fjällrävenbyxor. Jag var så trött efter stan att jag däckade på soffan. På tal om soffa och hem. Jag älskar mitt fina hem. De vita rosorna jag fick av mamma blommar fortfarande vackert. Lördag kväll skulle jag träffa Maggan och Jocke, men det blev ändrade planer. Lisa kom hit och vi åkte ut med Mattes båt mitt i natten. Mysigt med stjärnklar himmel och grilla korv över öppen eld. 
 
Trots att jag haft en rofylld helg är jag lite orolig i kroppen. Oroar mig för det mesta känns det som. Inte mycker, men det stör ändå. Byxorna jag köpte exempelvis. Jag är inte säker på om jag vill ha dem och i stället för att bara lämna igen dem (vilket jag också planerar att göra) går jag omkring och gruvar mig. Jag tror att det är jobbet som gnager. Bland det viktigaste som socialskreterare är att inte ta med sig jobbet hem. I helgen har jag nog inte klarat det, då det första jag tänkt på varje morgon är just jobbet. Hur ska jag hinna det här och hur ska det där ordna sig etc. Det stör mig när jag rent intellektuellt vet att jag praktiskt kommer reda upp det mesta som gnager, men ändå sitter känslan kvar.
 
Nä nu ska jag försöka skaka av mig den lilla oron och göra mig klar för att träffa Maggan och Jocke över lunch:D
  
 
 
 
 
 
 

27 år

Tusen tack till alla som firade mig på min födelsedag. Tack för ert deltagande och fina presenter. Det blev en riktigt bra dag ♥
 
Nu har jag börjat förstå hur det är att vara den vuxna värdinnan. Vilket jobb, men riktigt kul. Tur också att mamma och farmor hjälpte mig att ordna det smärre kaos som uppstod i mitt kök. Underskattade kompetensen som krävs för att vara pizzabagare! Tur även att pappa fixade lampan i hallen. Tur att jag har er:)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0