Kanske det bästa jag har gjort!

Hittade ett recept på internet som jag verkligen vill rekomendera. 
 
Banan- och chokladglass med kokosmjölk. 2 portioner.
 
2 frysta bananer i skivor
6 matskedar kokosmjölk
2 matskedar kakao. 
 
Mixa ihop...done!
 

Komma i form

Är inne på min tredje träningsvecka. Hade som mål att träna 4 pass per vecka, men det målet har jag ännu inte uppnått. Hoppas på att göra det denna vecka. Jag, Mia och Sofie var på Bodypump idag och igår var jag på Bodybalance, två träningsformer som jag diggar. Det ska bli kul att bygga upp min kropp och jag ser verkligen fram emot att känna mig stark! Ska bara köpa ett par färgstarka träningsshorts som kan peppa mig att powerwalka under soliga sommardagar när gymmet inte känns nog hett.
 
Natti natti!

Morsdag

Började dagen på balkongen med frukost och musik och åkte sedan vidare till stan för att träffa familjen på Piteå Stadshotell. Pappa och Cissi bjöd, dagen till ära (fina mammor och en födelsedag), släkten på brunch, vilken bestod av den absolut bästa buffé jag ätit. I all iver glömde jag att ta kort på första omgången mat, men nedan får ni i alla fall ett smakprov av det fantastiska utbudet. Efter vrålbrunchen hade mitt skärp i midjan vidgats till sista hålet och vad som hände när jag kom hem förtäljer inte bloggen, förutom att jag låg och sov ett bra tag efter sviterna. LOVE Statts bruch!
 
Kortet är taget på Mias tallrik som var betydligt prydligare än min. 
 
 
Efter vilan åkte mina nya träningsbrallor på och jag och Mia promenerade till Willys för att införskaffa mat inför kvällens picnic tillsammans med vår kära rara underbara mamma. 
 
 
 
 
Vilken härlig dag och fantastisk helg ♥
 
 
 

Good morning sunshine

Sitter ute på balkongen och kan tackvare Elias välvilja ta med mig datorn ut. Har problem med att installera mitt trådlösa internet och Elis har lånat mig en låååg kabel tillsvidare. 
 
Ännu en dag vaknar jag av strålande sol. Vädergudarna är generösa i år! Om ni läst min blogg vet ni att helgmornar är bästa tiden på min vecka. Att sitta ensam med en härlig frukost i solen och bara ta det lugnt... det är livskvalitet!
 
 
Gårdagen avslutade jag hos Maria och Daniel. De hade ätit middag med ett par vänner och bjöd in mig till efterrätten som bestod av ananaspaj, kaffe och därefter ett glas vin. Mycket trevligt och gott! 
 
 
 

Lilla Mari

Vaknade av solsken i morse och åt frukost på balkongen i bara underkläder. Sommaren är verkligen välkommen! Efter frukosten tog jag och Mia bussen till Skellefteå för att hämta min bil och fika på världens kanske mysigaste café. Blev även en del inköp, bla presenter och nya träningsbyxor som definitivt kommer peppa mig att fortsätta träna. Har tränat 3 styrkepass på Korpen i veckan och varit ute både idag och igår och sprungit en ytte pytte runda, som jag upplevde som flera mil.      
 
 
 
 
Kände mig finare än vad bilden nu visar. Måste skippa hösäckposen!
 

Grovlimpa

Har fått ett recept på grovlimpa av Cissi som jag nu bakat för andra gången på kort tid. Det är ett riktigt gott bröd som innehåller många ingredienser. För mig känns det mycket bättre att äta hembakat än köpesbröd! Tror att bakningen är ett sätt för mig att uttrycka den längtan jag kan känna efter att leva mer naturnära och vara självförsörjande.     
 

Vardagslyx

Jag älskar att unna mig god mat. Mest belåten blir jag när jag väljer bra råvaror som är ekologiska och fairtrademärkta. Ofta blandar jag, som på bilden nedan, bra  och
billiga.produkter Vissa grejer köper jag helt enkelt inte om de inte är ekologiskt odlade eller står för någon typ av "rättvisa", men jag adderar alltid något billigt till min shoppingkorg, för det passar mitt liv just nu.  
 
Att jag började träna förra veckan har inspirerat mig till att se över min kost. Jag vill vara sund, på alla sätt och vis. Sund för mig innebär inte en massa restriktioner, utan helt enkelt att unna mig bra saker och inte oidentiferbar skit. 
 
 

Som plåster på såren

Jag och Mia satte oss i min "nya" bil för att åka på roadtrip till Umeå, men några kilometer utanför Skellefteå börjar varningstriangeln att lysa och på bilden nedan ser ni hur det gick sedan. Jag och Mia skrattade av bitterhet i flera timmar. Planen var att vi skulle vara framme kl 21.00, men med Hannas hjälp var vi i Umeå vid ca 02.00. Nu står bilen i Skellefteå och jag ber till gud att jag inte kommer bli pank pga av detta missöde.
 
Helgen i Umeå blev i alla fall riktigt lyckad, vilket är en tröst. Bästa vädret och bästa sällskapet!  
   
 
 
 
 
 
 
 
 

Umeå

Imorgon åker jag och Mia till Umeå för att hälsa på lillfamiljen. Melodifestivalen och Eurovision ska givetvis firas på Gnejsvägen, helt i enlighet med fjolårets tradition. Hoppas även hinna förbi universitetet och köpa en kaffe. Kaffe i Lindell, det är mitt Umeå:) Hade gärna träffat lite gamla klassisar, men det blir troligtvis en annan gång. 
 

Stockholm!

5/6 - 9/6 befinnar jag mig i Sthlm! Jag och Anna hade tänkt att åka till Berlin i juni, men vi har skjutit på det och istället åker jag ner till huvudstaden för att umgås med min vän. Längtar!
 
Jag ska träffa gamla stjärnor och fina friends. Jag har till exempel kontaktat en gammal barndomskärlek som bor i sthlm. Vi träffades på Piteå summer games i kanske två dagar och jag blev stormförtjust. Så förtjust att jag började rota i soptunnor på stan efter pantburkar för att samla ihop till flygbiljetter. Jag hoppade även in i en och annan container. Helt normalt! Ni kanske undrar vad som hände med pengarna? Jag köpte givetvis chips godis för var enda öre. Vill påpeka att lodisföretaget inte drevs på egen hand, men jag ska inte delge min kompanjon;)
 
 
Anna i Sthlm när jag var där i våras:)
 
 
   

Uppläxad

Mitt kära ex Teo är ibland som en vis gammal uggla.
 
Jag är rädd för en kille som jag upplever förföljer mig. Det är känslan jag får, dels på grund hans ihärdiga speciella sätt att söka kontakt med mig och dels på grund av rykten som säger att jag bör hålla mig undan. Samtidigt som jag är rädd för honom får jag dåligt samvete på grund av mitt eget, väldigt undvikande beteende. När jag ser honom blir jag genast stel, nervös och hjärtat dunkar verkligen i bröstet och givetvis påverkar det sättet jag tolkar hans beteende på. Jag talade med Teo om hur rädd jag är och att jag inte vet hur jag ska beté mig, på vilket Teo säger: Frida fear is to warn you, not to make you act wrong. 
 
Nästa gång han kommer fram till mig ska jag inte undvika honom, utan förklara varför jag agerar som jag gör och att jag blir rädd när han betér sig som han gör. Kanske kommer situationen då att avdramatiseras och förhoppningsvis stämmer inga av de tråkiga ryktena.
 
 
 
 
 

Bästa stunden på hela

Livskvalité för mig, i mitt liv just nu, är en lång frukost med mig själv som sällskap. Är det fint väder sitter jag ute och njuter av solen på balkongen och är det mulet (som det var när jag tog bilden) sitter jag på mina fina nya soffa. 
 
Två olika hembakade bröd, ett utan gluten och en råglimpa, smoothie och kaffe. Perfekt!
 
Nu ska jag göra mig klar inför middag och opera med mamma och Mia:)
 
 
 

Hur hamnade jag här?!

Varje dag påminns jag om hur lyckligt lottad jag är. Jag känner mig frisk, både i kropp och psyke, jag har tusentals fina minnen och lika många möjligheter. Att jag nu bor i en lägenhet i ett av Piteås mindre uppskattade områden och har ett arbete i pyttelilla Älvsbyn känns inte alltid inspirerande och ibland funderar jag på hur i h-vete jag hamnade här? Trots visst missnöje skrattar jag varje dag, jag minns tillbaka och drömmer om framtiden.
 
Jag har inte kommit i ordning ännu i lägenheten, men förhoppningsvis ramlar bitarna snart på plats.

RSS 2.0