3 goda från idag

Efter ca. tre timmars sömn tog jag till andra energikällor för att orka med dagen. Frukt- och bärsmoothie + efterlängtat kaffe hemma hos Ellen. Studierna gick i snigelfart även idag, men nu har vi i alla fall strukturerat morgondagens studier. Ja jag vet att det är lördag imorgon, men det hjälps inte.
 
Jag hade tänkt att unna mig en kväll framför TV, men unnandet blev i form av god mat och ett bad i stället. Sedan har jag varit duktig och sökt jobb!
 
 
 

Jävla skit!

Nu har jag suttit fast i denna rekryteringsprocess som lär skapa fler arbetslösa än vad de ger jobb. Var enda kommun har olika sökmoduler och du ska svara på 1500 frågor. Nu är klockan 02.18 och jag har suttit en ett X antal timmar med en ansökan. När jag fyllt i den klart och ska skicka in den måste jag först skapa en användare. När jag gjort det ska ansökan vara registrerad. Men var fasen är då min ansökan?! Nu ska jag gråta mig till söms och förhoppningsvis hinna sova ett par timmar innan jag ska upp och plugga igen. Jag känner mig helt utmattad av tanken på att bara SÖKA jobb. Förbannade jävla skit!

Tekniskt avbrott

Tog en massa kort från kvällen som jag tänkte dela med mig av på bloggen, men när jag ska lägga in dem i datorn är de borta. Mystiskt. Nåja, jag gör ett nytt försök imorgon. 
 
Har i alla fall pluggat idag och jag kan tacksamt säga att det gick rätt bra. Ofta presterar jag väldigt lite och under väldigt lång tid, men idag har det funkat fint. Klockan fem knackade Lisa på dörren och sedan dess har kvällen handlat om mat. 
 
Vi gick först till ICA där de bjöd på julbord. Helt otroligt! Vi inhandlade våra varor och gick hem till mig och lagade ribs och coleslaw. Lika gott som på ALLSTAR! Nu när Lisa gått hem ska jag börja söka jobb.
 
Bra dag!
 
 
Ungefär så här såg maten ut som vi lagade;)
 

Vilket slöseri!

Började skriva ut en artikel till hemtentan. Stod att den var på 50 sidor, men den såg jättekort ut när jag kollade i den. Alla sidorna hade nämligen inte kommit fram. Så nu har jag 51 sidor med tabeller i färg och tomma bläckpatroner. Jippi! Jag vill slita artikel sönder den jäkla artikeln!
 
Insåg just att det är 8 sidor text och 43 sidor tabbeler... No further comments! 

HJÄLP

Kan inte någon hjälpa mig med min tråkiga blogg? Spartansk är förnamnet och jagsomnaravdittmenlösautseende är efternamnet! Jag skulle vilja ha en stor fin bild högst upp i bloggen och gärna något trevligt mönster i bakgrunden. Är det någon som har tips om hur jag får till detta?

Everything will be okay. If it's not okay, it's not the end.

Gick till Ellen imorse påklädd vinterjackan jag fick av Ida. Vilken lycka då det var minusgrader! Tanken var att vi skulle plugga, men eftersom vi ses så sällan nuförtiden blir det bara att vi pratar. Tror vi skrev fyra rader. Nåja, nu är pressen i alla fall väldigt stor, vilket kanske får oss att prestera bättre senare i veckan. Efter våra fyra rader åkte vi ner till stan för att luncha. Kinabuffé, så gott! 
 
Jag köpte en tröja som jag kanske ska ha när jag tar socionomexamen (en grå och glittrig sak som jag också kollade på i Piteå). Tänker att jag kör på ett städat, nedklätt men prydligt tema. Men det blir ett senare bekymmer.
 
Var på IKSU idag (även igår) och det känns verkligen bra att vara igång med träningen igen efter Piteveckans slapphetsmaraton. En annan positiv sak är att jag nu, faktiskt utan vidare problem, varit utan sötsaker för tredje dagen i rad. Det ska jag tala om är en dag mer än mitt tidigare rekord sedan flera år tillbaka. Förra rekordet var två dagar som jag satte igår. Hur ska nu detta firas? Med julfika på lördag;)
 
 
Eftersom jag blivit pinsamt dålig på att ta bilder sedan min kamera gick sönder bjuder jag på en bild från i våras. Same same but different!
 
 
 
   

För peppad för att sova

Jag var trött redan vid 21.00 och tänkte då göra en tidig kväll, men kom på att pappa kanske kollat igenom mitt personligabrev som jag ska söka ett jobb med i veckan. Pappa ger alltid väldigt bra råd så nu har jag suttit, i säkert två timmar, och putsats och polerat min ansökan. Nu känner jag mig faktiskt inspirerad att börja söka jobb. Min tanke var att börja söka jobb i slutet av november! Så det är verkligen på tiden att jag tar tag i detta!  
 
Tack pappa!

Det bästa med studielivet

Jag somnade som vanligt rätt sent igår men tänkte ändå gå upp vid 7 och börja läsa ett par timmar, för att sedan se på nyhetsmorgon. När jag vaknade tyckte jag inte alls att det kändes peppigt att gå upp, så jag somnade helt enkelt om till 9.15. Vet ni vad det bästa är? Jag kan somna om i mer än två timmar utan konsekvenser! 

Indisk gryta och te

Det blev en riktig mjukstart på min pluggvecka. Lång frukost i soffan och kvällen spenderade jag med Lisa. 
 
Det är riktigt mysigt att tända adventsljusstakar i novembermörkret. Jag och Lisa tog plats i soffan med varsin "tekopp" efter middagen (indisk linsgryta). Ett bra alternativ till te är varmt vatten, kanel, honung och mjölk. Det smakar ungefär som tomtegröt och passar perfekt för alla som vill få extra julstämning och samtidigt skona magen.
 
 
Min mysiga, men nedkissade, matta har fått flytta in i vardagsrummet då fläcken täcks av ett bord;) Hanna har en förmåga att göra ett rum mysigt trots riktigt begränsade tillgångar.

Piteå i november

Jag får alltid en speciell känsla av att entra Piteå. Känslan av att komma hem. Allt är känt och var enda vrå i staden är kopplad till något minne.
 
Eftersom jag jobbade ons - fre hade jag inte obegränsat med tid till vänner och familj. Tycker dock att jag förvaltade tiden väl, men har varit sämre på att dokumentera det i bilder. Ni får en vecka i ett blogginlägg. Läs om ni orkar;)  
 
Onsdag kväll spenderade jag först med farmor och Mia. Jag och Mia åkte också och hälsade på Christina i nya lägenheten.
 
Efter jobbet på torsdag gick jag till mammas jobb för att träna och sedan hem till mamma som bjöd på middag och fika. Min kropp agerade senare på kvällen underligt och det kändes som att jag fick dubbelslag i hjärtat. Ibland blev "ryckningarna" så hårda att kroppen studsade till. Efter lite ovilja åkte vi upp till akuten där de tog EGK och blodprover. Mina armar ser än idag rätt sönderstuckna ut. Trots att det kändes fånigt att åka dit var det rätt skönt att vara där, väl på plats. Lite obehagligt var det ändå. När jag kom dit hade jag inställningen: inte kan jag vara sjuk. Friskare 26 åring får man leta efter;). Men när jag sedan fick kommentarer som; "Men oj, så kalla händer du har (något jag länge funderat vad det beror på)!" och "Oj, vad dina blodådror rullar - sånt brukar jag inte se på 26-årig kvinnor utan på 80-åriga tanter", började jag förstå att jag snart kommer leva som en pensionär. Men nejdå! Jag är pigg och kry! Mitt hjärta dunkar som det ska och det var bara mina muskler som, av någon oförklarlig anledning, fick för sig att det är kul att krampa. När jag gick från akuten kände jag mig friskare än någonsin:)
 
Fredag - Fredagsmys med familjen Johansson. Även här fick jag middag och efter det bänkade vi oss framför tv:n med tv-spel, tv-tittande och frossade i godis. Sov även där vilket alltid ger en känsla av nostalgi. Cissi hade bäddat i, kanske världens mjukaste säng, åt mig. Kanske inte någon höjdare för ryggen, men riktigt mysigt för en natt! 
 
Lördag - förmiddagen hos pappa, lunch hos Sofia och Robert (Otto är nog så söt!), middag hos farmor, bio med Christina (Edward och Bella, vilken kärlekssaga!), Nodo, med Christna, Anders, Linda och Linnea.
 
Idag (söndag) spenderade jag en mysig morgon tillsammans med farmor i soffan. Åkte efter lunch in till stan för att gå på skyltsöndag med mamma och Mia och åt efter det lyxig mat hos Mami. 
 
 
Åkte hem till Umeå med känslan av att vara väldigt lyckligt lottad!
    
 
 
 
"Samearmbandet" är nytt. Fick det av mina systrar som födelsedagspersent, men det är först nu jag fick tillgång till det. Verkligen jättefint!
 
 
 
 
 
 

Ok, men inte mer!

Kanske första gånger jag kände mig mer säker innan ett seminarium än efter ett. Tyckte nog inte att min prestation var på topp idag. Ok men inte mer. Vi fick sluta en timme tidigare. 5 min försent för att hinna med bussen. Nu har jag en timme extra att slå ihjäl. Jippi! Ögongodis i UB är inte helt fel. Önskar bara att jag hade ögon i nacken;p

Piteå-paus

Nu kommer jag pausa bloggen i några dagar (tror jag). Åker till Piteå efter ett seminarium jag har i eftermiddag och kommer hem på söndag. Ska jobba tre dagar på soc öppenvård och passar på att stanna över helgen så att jag förhoppningsvis hinner träffa familj och vänner.
 
Sitter förresten och ser på nyhetsmorgon. Ni vet hur jag, då och då, försöker minska mitt sockerintag och ni vet säkert också att det aldrig gått bra. Jag älskar verkligen att fika, så är det! Nu säger de att i princip alla sjukdomar har ett samband med socker. Alltså inte att socker ger upphov till alla, men att det har en negativ påverkan. Till och med 10 små geléhallon gör att sockerhalten i kroppen blir för hög. Aj aj då! Men! Man kan äta mer om man tränar mycket och inte har bukfetma. Så jag kanske kan fortsätta unna mig?;)
 
Jag brukar alltid referera tillbaka till en text jag läst (när och var minns jag inte) för många år sedan. Det handlade om vad äldre människor önskade att de gjort annorlunda i sitt liv. En gammal kvinna sa följande; "jag önskar att jag hade ätit mer glass".

Jag tycker det är ett fantastiskt och enkelt citat, som ändå säger så mycket!
 
 
 
 
   
 

När man siktar på mål men skjuter alldeles för högt!

Jag gör alltid mitt bästa på alla uppgifter jag tar mig an. Sådan är jag bara och även många med mig. Andra, kanske lite mer prioriteringssmarta (?) personer gör sitt bästa endast på de uppgifter som verkligen spelar roll.
 
Instruktionerna vi fått till seminariet idag har minst sagt varit fåordiga, så tolkningsutrymmet har varit stort. Jag och några andra tjejer i kursen har därför mailat både lärare och varandra för att verkligen vara säkra på att vi gör rätt. Innan seminariet i dag hoppades jag att jag inte skulle få en kompletering på uppgiften och efter seminariet hade jag, om det gick, helst sett betyget MVG + på min uppsats. För en uppsats var det verkligen i jämförelse med många andras. Jag kan inte hjälpa att bli irriterad på att jag spenderat flera, flera timmar på en uppgift som kanske krävde en, två... ja, kanske till och med tre timmar. De prioriterinssmarta studenterna har garanterat lärt sig spelreglerna. De vet när man kan gena och ej.
 
Denna kritik riktar sig till hela vår utbildning: Hade instruktionerna både varit tydligare och dessutom följts av lärare hade elever inte genat. De hade vetat att detta inte är möjligt och således presterat bättre. Dessutom hade utbildningen kvalitetssäkrats.  
 
Nedan ser ni två, definitivt, överarbetade matriser. Vad säger du Ellen, är vi ens förvånade?
 
 

Lovely morings!

Tänk att ställa klockan på 08.00 och utan negativa konsekvenser sova vidare till 08.45. Jag har ett examinerande seminarium först kl. 13.00 idag och sitter nu med datorn i knäet, kaffekoppen på bordet och nyhetsmorgon på tv:n. Studielivet är allt bra fantastiskt. Oregelbundet schema:) Det kanske är detta jag ska referera till när jag, i mina arbetsansökningar, beskriver mig som en flexibel person?  
 
Nej nu ska kläder på och tröttheten döljas med lite smink. 
 
Ha en bra dag!

Vardagsbestyr

Städa, diska, äta, betala räkningar, äta plugga, prata i telefon, fika, ta fram julpynt till vardagsrumsbordet (Isak marodören entrar rummet), ta bort julpynt, prata i telefon, organisera bland papper, fika, kolla busstider, skriva ut artiklar. Ja, det har varit en helt vanlig dag med massa småfix.
 
Dagens två guldkorn: Frukost med mamma och fika med lillfamiljen framför Solsidan. Sweet life ♥
 

Julstämning

Mamma är här över helgen och hälsar på och då är det mystema som gäller med försmak av juletider. Pepparkakskladdkaka, saffransbullar och glögg.
 
 
 
 
Jag plockade fram min glöggservice som jag fått av Cissi. Mycket fin:) 

Varför gör jag uppe nu?!

Jag borde verkligen inte ligga i sängen och blogga nu. Ligga i sängen - JA! Blogga - NEJ! Sov inte så mycket inatt och hade tvättid 07.00. Skönt med rena kläder! Förutom tvättande, som när man är beroende av tvättstuga faktiskt tar väldigt mycket tid, har jag verkligen ENBART pluggat idag. Det känns verkligen som att jag suttit med den här världstråkiga  uppgiften i ett år! Trodde det skulle gå mycket snabbare och tänkte bli klar idag då jag inser att den ena databasen inte tar upp de studier jag trodde den skulle ta upp efter en tidigare snabbsök. Problemet var då att jag var tvungen att ändra i resultatet etc. När jag suttit kanske två timmar med detta börjar jag tycka det är konstigt att artiklarna jag kollar på är från 2004. Yes! I did it! Hade råkat komma åt en inställning som gjorde att jag endast sökt artiklar från 2004. Heja, heja! Då var det bara att göra om igen då resultatet nu var missvissande. Jippihej!
 
Nåväl jag har i alla fall rena kläder... ja, alltså i garderoben. Själv är jag skitig. Har inte duschat efter gymmet och ligger under täcket i mjukiskläder som jag haft på mig hela dagen. Orkar inte byta om! Tur att jag är obrydd om min egen skit. Vill ni veta något tragikomiskt? Jag sov middag idag, något jag inte unnat mig på väldigt länge. Mysigt tänker ni? Jag vaknade upp sju minuter senare av att jag drömde om RCT-studier. Kan de vara de sju minuterna som gör att jag fortfarande är vaken? Nja... skulle inte tro det.
 
Ja ni vänner, det är bara en sådan dag;)
 
Något väldigt positivt från idag är att mina knän klarade Body Pumpen. Vilken lycka! Jag är tillbaka på banan. En annan bra sak med idag är att jag köpt hem världens godaste bröd och druckit massa smoothi. 
 
Nu måsre jag verkligen sova för om 5 timmar ringer väckarklockan. Då ska jag till Ellen och plugga och på dagen kommer Mami och hälsar på:)
 
Adios amigos!

Tillfället när du ska ta en paus är då du inte har tid!

Tiden räcker knappast till för träning, (massor av) plugg, vardagssysslor och jobbsök och kanske var det just därför jag i dag behövde en paus. Klockan 09.00 var jag hos Ellen. Vi skulle ha en effektiv pluggdag som istället blev till en effektiv pratdag. Och kanske behövde vi det då vi har inte haft mycket "egen" tid den här terminen.
 
Efter lunch kom Hanna och Isak och hämtade oss för att spendera resten av dagen på stan. Så smidigt allt gick! Alla butiksbiträden var väldigt trevliga jag (!) shoppade en massa vilket gjorde Ellen full av förvåning. Efter tre år tillsammans fick vi plötsligt ombytta roller;) Fika och köpa årets första julklapp och julpyssel hann vi också med.   
 
 
 
Nu kan vintern komma! Byxorna och mina riktigt varma skor köpte jag i dag. Jackan har jag ärvt av Ida. Lyckost mig! Isak kanske ser snäll ut på första bilden när han smeker henne på kinden. Men låt er inte luras av den söta ytan. Isak har en förkärlek till att slåss nuförtiden. 

 
 
Men visst är han charmig!
 

För trött...

... för att skriva, för att vara vaken och för att somna. I morgon ska jag vara hos Ellen vid 9.00. Då blir det kaffe och kakor för det har hon lovat;) Natti natti!
 
 

Finbesök

Här hemma satt jag och suckade hödljutt framför datorn i sällskap av Hanna och Isak. Den oändligt långa to-do-listan är inte alltid så inspirerande att följa. Jag kunde välja mellan att söka jobb eller göra en matris (kanske väldens tråkigaste uppgift i en av mina kurser) så jag började naturligtvis på ett nytt personligt brev. Suckandet kom dock snabbt tillbaka. Med en riktigt uttråkad stämma nästan pressade jag ut missnöjesljud; åhhhh, suuuuuuck, pust stön, Hanna hjäääälp (!), kan jag skriva si eller ska jag skriva så!? Så, gissa om jag blev glad när Ida och Hanna kom hit för att lämna lite saker (bland annat tre fina kuddar som Ida lovat mig sedan jag först lade ögonen på dem)? Chokladbollar och te åkte fram. Vilken trevlig undanflykt jag fick!    
 
 

Passion for smoothie

Jag steg upp 9.45 i morse och började dagen med en banan- och jordgubbssmoothie. Jag är helt såld på smooties och har i dag druckit en liter. Imorgon ska jag testa en ny smak; banan och annanas. Love it! Smoothis, eller shakes, får mig att tänka tillbaka på min och Hannas tid i Thailand. Jag kan fortfarande få cravings efter coconutshakes.
 
Tyvärr har jag inga egna bilder från Thailand (förutom i äkta pappersformat) men hittade denna på facebook. Vi var på en båttripp utanför Koh Chang tillsammans med thaikillarna och ett gäng svenska tjejer vi brukade hänga med. Kanske en av de absolut bästa dagarna på hela resan och i mitt liv. Kristallklart resekatalogsvatten, värme, massa mat och dryck och vetskapen om att vara helt fri i drygt två månader till. Det kallar jag livskvalitet. Men vet ni vad? En fruktsmoothie hemma på Gnejs bidrar också till min känsla av livskalitet.
 
 
 
 

Lördag hos Ida

Efter en dag med pluggande begav jag mig till konsum för att inhandla snacks till kvällens häng hos Ida. Vin, nötter och debatt. Tre ord som speglar kvällen;) Fick mig en ny vinterjacka dessutom. Tack Ida!
 

Grekisk afton

I doft av viktlök och värmen från ugnen valsade jag, lillfamiljen och Lisa runt i vårt kök till grekiska toner. Moussaka, tzatziki, fetaost och oliver var självklara komponenter i det blå-vita temat. Mitt hjärta känns varmt av nostalgi.
 
 
 
 
 
 

Som natt och dag

Igår låg jag i sängen och planerade att jag idag skulle vakna tidigt för att träna body balance kl. 07.00. Jag skulle dit innan föreläsningen och för att göra mitt liv än mer hurtigt tänkte jag dessutom gå på indoor walking på kvällen. Jag riktigt gottade mig själv i min egen duktighet och visualiserade situationen. Jag såg mig själv på yogamattan. Rak i ryggen, smärt och smidig med en pigg och nöjd blick. Jag kunde se hur jag skickade ut energier i likhet med kvinnor i kellogsreklamer. Kropp och själ, helt i balans.
 
Hurtighetstankarna fanns hos mig strax efter 23.00. Vid 01.00 hade andra tankar börjat pocka på. Ambivalens! Kl. 05.50 vaknar jag och blir direkt påmind om mitt dumma påhitt. Träna?!?!?!?!?!?!!? ALDRIG I LIVET! Balans... det finner man fasen bättre i sängen... det blev ingen träning för mig idag.
 
    

Kladdkakansdag

Det finns dagar tillägnade de mest banala saker här i världen och så finns det dagar med tyngd där viktiga saker som berör oss alla uppmärksammas. I dag är en sådan viktig dag för vi firar kladdkakan!
 
 
Passade på att baka medan Hanna och Arvid var på affären. Vi åt upp mer än hälten av kakan och njöt verkligen dagen till ära. I morgon blir det dock nya tag. Chokladbollarna från igår och kladdkakan från idag vilar i kylen. Vi ska ha ett hälsomaraton här hemma på Gnejsvägen! Önska oss lycka till;)
   

Tick tack!

Klockan ringde vid 07.00 imorse, men eftersom jag sovit illa somnade jag om till 08.00. Jag tror det är ovissheten inför framtiden som börjat påverka mig. Att Isak gallskrek mitt i natten hjälpte inte heller. Det känns konstigt att inte ha en plan. Var ska jag bo? Var vill jag ens bo? När kommer jag få ett jobb och kommer jag känna mig nöjd med det? Skönt är att jag har lägenheten här i Umeå och jag sparat ihop pengar som jag kan leva på i någon månad. Lite framförhållning har jag allt! För några år sedan kunde jag leva med några hundralappar på kontot (utan sparade pengar som många av någon anledning ofta inte räknar som sin egendom. Konstigt det där) känna mer ro än vad jag gör nu när jag har betydligt mer. Sicken liten hippie! 
 
Även om inte natten var bra så har dagen varit desto bättre. Jag spenderade rätt många timmar på Universitetet och det känns skönt att ha påbörjat den uppgift som vi tilldelades igår, trots att det gick rätt segt. Gick i alla fall till IKSU efteråt. Jag älskar IKSU och jag älskar känslan av att kroppen blir starkare!
 
Som ni vet gillar jag att unna mig själv sötsaker. Jag försökte vara nyttig och äta en apelsin i stället för onyttigt socker. EN APELSIN?! What the heck! Vem blir nöjd av en apelsin?! Chockladbollar mina vänner, det gör susen;) 
 

Trött med på gott humör

I natt sov jag inte bra vilket gjort att dagens föreläsningar kändes rätt suddiga. Tack och lov klädde jag mig varmt och hade med kaffe och mellanmål vilket gjorde dagen lindrigare. Jag har alltid väldigt kalla händer men idag lånade jag Hannas vantar a lá hemlösstyle och de fungerade riktigt bra. En tacksam upptäckt!
 
Efter skolan gick jag och Lisa till IKSU för ett body balance-pass. Vilken skön träningsform det är! Under avslappningen höll jag, för första gången, på att somna. Så trött. Nu myser jag i soffan med hemmagjorda vegetariska hamburgare innan jag ska strukturera morgondagens studier. 
   
 
Något jag gillar med Universitetet är att det ofta är folk som gör reklam för sina intressen och arbeten. Idag bjöd dessa tre kvinnor på magdans.  

Skepp ohoj!

Vilken lördag! Stan med Lisa, Hanna och Isak under dagen och kvällen spenderade vi tillsammans med pitepojkar med utgång på Lokal. Jag och Lisa svidade, dagen till ära, om till sjökvinna respektive fängelsekund.   
 

Helg!

I dag har jag firat fyra inlämnade examinationsuppgifter med EPP tillsammans med fina vänner på Lokal. Nu har jag en "ledig" helg att se fram emot. Skönt! Nu Blood Dimond på tv.  
 
 
 
Isak har blivit riktigt duktig på att krypa och mest fascinerad är han över den vita plastbilen som sticker ut vid dörrkarmen på bilden. Lite roar verkligen små. 

Ego boost

Jag var på "grupputvecklingssamtal" i dag på universitetet. Alla fick berätta om hur de upplevde varandra och fokus hamnade på positiva egenskaper. Samtliga i gruppen fick nog en riktig ego boost!
 
Här hemma sitter jag, Hanna och Isak och äter pepparkakskladdkaka och glass. Rätt trevlig torsdag med försmak av julen.
 

En politiskt korrekt risotto

Ni kanske vill veta hur det går med min sockerdetox? Mycket bra måste jag säga. En del av framgången kan jag tacka middagen hos Hanna i lördags för. Det blev för mycket för min IBS-mage och det har jag fått lida för i veckan. Framgången i nedtrappningen handlar också om att jag varit duktig och behärskat mig. Jag äter mat i stället för fika och godis vilket egentligen passar mig mer då jag alltid föredragit salt innan sött.
 
Idag gick jag förbi konsum efter gymmet och köpte massor av bra mat med bra märken. Yes, jag älskar märken på mat. Rättvisemärkt, kravmärkt, fairtrade etc. Nördigt, ja visst! Speciellt fånigt är att jag kan känna mig nöjd över nyckelhålsmärkta morötter och havregryn. Vilka morötter skulle inte kvalificera in sig i nyckelhålskategorin?! 
 
Av alla mina fina märken lagade jag en riktigt god, och politiskt korrekt, risotto;)
 
 
 
      

RSS 2.0