Salta rostade mandlar

På beställning skriver jag detta inlägg. Brukar bjuda på salta rostade mandlar som snacks istället för onyttigheter. Jag tycker att fler och har en medvetenhet rörande vad de stoppar i sig. Detta är ett mycket enkelt recept som alltid uppskattas. 
 
Ingredienser:
 
2 dl vatten
4 tsk salt
200 g mandlar med skal
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Koka upp vattnet och salt i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Häll i mandlarna och låt dem dra i 1 min. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 10 min. Done!
 
 
 
 

A little bit of Paris

With my lovely Vassia 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nötbröd - paleo style

Hittade detta recept på bloggen Under vårt tak. 
 
Ingredienser
 
100g mandlar med skal
100g hasselnötter med skal
100g valnötter
100g krossat linfrö
100g skalat sesamfrö
150g solrosfrö
150g pumpakärnor
 
6 ägg
1 dl olivolja
Havssalt
 
Så här gör du
Sätt ugnen på 160 grader. Mät upp alla nötter och fröer och blanda samman i en bunke. Blanda ägg, olivolja och havssalt separat och häll sedan i bunken. Sätt bakplåtspapper i en avlång brödform och häll i "smeten". Grädda brödet i 1 h.
 
Brödet är mycket vackrare i verkligeheten.
 
 
 
 
 

Paleo pizza

Om man äter paleokost bör man inte tänka att det man lagar kommer smaka likadant som ett "normalrecept". Maten är fortfarande väldigt god och största vinningen, enligt mig, är att man mår bättre av kosten. Receptet på denna pizza deg hittade jag på bloggen shape up.
 
Botten:
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjölk
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Havssalt
 
Blanda alla ingredienser och grädda i ugn 15 min på 200 grader. Sätt sedan på pålägg efter smak och grädda i 15 min till på 225 gader. 
 
 
 

Halloween

Det var en riktigt kul kväll igårl! Linda och Johannes gick all in som vanligt och imoponerade många. Jag blev också nöjd med min pop art utstyrsel.
 
 
 
 
 

RSS 2.0