En hälsning från Norrland!

När jag, Anna, Jocke och Minna åkte hem från stan såg vi två stora varelsen på en gård ca 100 meter från pappas hus. Är det hästar, eller någon konstig staty? Nej, det var två älgar (!) som stod och åt av träden på en gård. Vi blev rätt uppspelta och stannade för att ta kort. När vi stannat springer dessutom en tredje älg ut framför bilen. Så tre älgar mitt i ett villaområde nära stan. Hej hej Norrland!  
 
 

Snart är det jul igen!

 
God jul i förskott om jag inte bloggar mer innan den 24:e. Hoppas ni alla får en mysig ledighet!

tre plus och ett minus

- Plugget gick inte alls bra idag!
+ Lämnade in barnuppgiften, varit på bodybalance och blivit kallad på arbetsintervju. Jippi!
 
 

Check!

Barnuppgiften - check!
BP IKSU - check! 
 
Jag hann med vad jag ville idag och dessutom har jag rulla tummarna. TVÅ uppgifter to go! Ser inte fram emot dem då jag hört att de är svåra!

Nu gäller det!

Idag MÅSTE jag prestera! Imorgon ska jag vara klar med min fördjupningsuppgift,så jag hinner lämna in den innan jag åker till Piteå för julen. Nu är jag ensam kvar här i Umeå, så jag hoppas på en hög koncentrationsförmåga.
 
Dessutom skulle jag vilja bli klar så jag hinner en sväng till IKSU. De senaste veckorna har jag gjort avkall på träningen och det känns inte kul. Senast jag tränade var nog i söndags. Jag längtar verkligen till att uträtta något fysiskt och slippa använda hjärnan för ett tag!
 
Jag hoppas också det går bra för alla mina vänner som sitter med mer eller mindre stora högar av plugg!
 

En bra studiedag!

Tänkte bara berätta hur duktig jag har varit idag. 
 
Jag har tvättat, pluggat och sökt två jobb i Sthlm. Går det lika bra med studierna imorgon tror jag att jag hinner klart med fördjupningsuppgiften i barnkursen innan jul. Hinner jag klart har jag två uppgifter kvar att skriva under julen. Min högsta önskan är att jag ska hinna med en av dessa innan jul, men det är ytterst otroligt! 

Isak 9 månader

Idag har vi i förväg firat Isaks niomånadersdag eftersom vi annars hade varit tvungna att fira på julafton. Hanna är väldigt noga med att fira Isak och jag kan se vem det är som kommer hålla på traditionerna i lillfamiljen. Arvid ville börja ta en tårtbit av prinsesstårtan Hanna köpt hem. Men det fick han bestämt inte. Födelsedagsbarnet först! Efter fikat tackade också Hanna och Arvid Isak för tårtan. Haha de är allt bra roliga de där två:)
 
 
 
Pappa Arvid filmar Isak på den stora dagen. 

Ansträngning på hög nivå

Ellen och jag var på skolan vid kvart i åtta i morse eftersom att tentan skulle släppas vid den tiden. Vi packade upp matsäck litteratur och datorer. Tillsammans kollade vi sedan igenom frågorna i lugnan ro och skrev upp vilka artiklar som kunde komma på tal. I den stunden trodde jag inte att jag 10 timmar senare, med andan i halsen och galet stirrande blick, skulle sitta och hetsa fram ord in i sista minuten för att ens hinna svara på alla frågorna. Att läsa igenom mina svar var otänkbart och jag vill inte ens tänka på alla rödmarkeringar som kommer dyka upp i lärarnas dokument då jag inte har någon rättstavning i word. Att jag glömde skriva en referenslista till en fråga och dessutom missade att skriva mitt namn på tentan var också det mindre lyckat. Vi tog inte ens lunchrast, för så tight om tid var det! Både jag och Ellen har levt på fika, godis och kaffe idag. 

Får inte jag G på den här tentan efter 10 timmars ansträngning blir jag riktigt jäkla besviken!

Efter tentan kom alla tappra kämpar hem till mig för att fika och säga hejdå innan jul. Mysigt, men trist, då vi vet att vi bara har ett fåtal veckor kvar på år av studier tillsammans ♥
 
 
 
Så här kände jag och Ellen inför tentan! 

LYCKA


Jag är inte ensam

Har längtat efter att träffa mina vänner utanför skolan. Jag känner mig insnöad av studier, jobbsök och vardagsmåsten och därför har mitt umgänge med vänner utanför skolan radikalt skurits ner på. Men! Idag träffades vi på Lokal för EPP. Så trevligt!  
 
Ibland är det bra att ha en blogg. Jag kan känna att studierna tagit över mitt liv, men när jag ser tillbaka i min blogg förstår jag att dagarna också är fyllda med annat. Under veckan har exempelvis pappa varit här, vilket var jättemysigt, jag och lillfamiljen har firat lucia och jag var på EPP idag.
 
På vägen till Lokal plockade jag upp ett papper från snön som fick mig att le. Jag är inte ensam om att känna av studiepressen, det är bara en naturlig del av studielivet. 
 
 
Klockan är 01.00 snart, så det är dags att sova. Imorgon börjar jag arbetet som student strax innan 09.00 hos Ellen. Jag är ändå en rätt så nöjd student.   

Är det redan Lucia?

Jag hade helt glömt bort att det var Lucia idag. Lisa framförde nyheten när jag inte förstod varför det var tända marschaller överallt runt universitetet. Efter avslutad seminariedag har jag spenderat kvällen till mat och till ändra en mening i min fördjupningsuppgift. Har insett att det går att kombinera några få ord i tusentals olika kombinationer.
 
Jag gjorde coleslaw, efter att inspirerats av Lisas matlagning, och stekte qournfileer i tomatsås till middag. Måste säga att det är bland det enklaste och godaste jag lagat. Jag köpte även hem lussefika till mig och lillfamiljen. Sweet lazy day!
 
 
 
 
Tänkte att Isak skulle få komma med på ett litet hörn:)
    

Raseriutbrott!

Idag på Universitetet insåg jag att jag glömt ta med mig börsen. Konstigt tänkte jag, Jag kunde inte heller påminna mig om att jag använt den när jag kom hem, så rimilgtvis borde den finnas i antingen jackan eller väskan. Men icket! När jag kommer hem börjar jag genast leta och när jag inte hittar den känner jag hur paniken börjar komma. Det tysta, om än dock aningen nervösa, letandet gick snabbt över i höga klagoutrop. JÄÄÄÄÄÄÄVLA FAAAAAAAN! JAG ORKAR FAAAAAAAN INTE FIXA NYA KORT, NYTT KÖRKORT OCH ALLT!  FITTA (sorry)! Jag hade till och med gråten i halsen och kände att snart jag ger upp. Inga fler motgångar! Måste tillägga att jag letade under stressiga förhållanden, då Hanna precis skulle iväg och hämta pappa och jag ville hinna med dem om jag inte hittade plånboken hemma. När jag sedan ska lämna lägenheten hittar jag inte mobilen någonstans. JÄÄÄÄÄVLA HELVETES SKIT! Jag tappade kanske den när jag ringde till Ellen påväg hem från skolan.DET KAN BARA INTE VARA SANT! Tillslut når jag min gräns. ÄR MOBILJÄVELN OCKSÅ BORTA, DÅ TAAAAR JAG FAAAN LIVET AV MIG!
 
HAHA! Vilken drama queen!
 
Börsen var varken i Lindell (universitetet) eller på IKSU, men den låg tryggt hemma i min byrålåda. Mobilen hade trillat bakom en möbel i hallen medan jag tidigare panikhetsat mig fram i lägenheten. Jag vet inte vad detta aningen överdramatiserade beteende kom ifrån. Det positiva med händelsen var den otroligt stora glädje jag kände när mina överlevnadsprylar kom till rätta. Kul var även att se det komiska i mitt egna beteende. Herregud. Att på riktigt tappa plånboken skapar dock h-vete. 
 
Natti natti
 
 
 
 

A happy surprise

 
Today this lovely letter had arrived in my mailbox. Handwritten mail is the most perfect way of keeping a personal contact with close friends, seperated by distance. Thank you Vassia ♥
 

TRAGIKOMISKT!

Jag sitter framför datorn och fyller i en ansökan till A-kassan då jag hör Hanna och Arvid i hallen. Arvid ska gå ut med massor av sopor, så jag erbjuder min hjälp. Arvid säger att det inte behövs, men jag tycker det ska bli skönt med lite friskluft. Innan vi går ut vill Hanna och Arvid först visa hur det organiserat i köket. De har ordnat med en ny sopsortering. "SÅ BRA!" utropar jag! Så härligt att få ordning på grejerna. Dessutom hade Hanna satt fram en ny typ av disksvamp som vi aldrig tidigare använt. "Åh så spännande!" säger jag exalterat,
   
När jag och Arvid kånkar på våra sopor inser jag det tragikomiska i vad som just utspelat. Lyssna på det här! Jag är 26 år och student. Det är lördag kväll och mina vänner är ute och äter middag på Tapas, vilket jag tackat nej till. I stället är höjdpunkten under kvällen frisk luft i lungorna på väg till soprummet och jag blir imponerad över tre nya hinkar till sopsorteringen. Och kanske värt av allt... jag tycker det är spännande med en ny disksvamp. Fattar ni!?! JAG TYCKER ATT DET ÄR SPÄNNANDE MED EN NY DISKSVAMP!  
 
Tillåt mig att skratta! HAHAHAHAHA!
 

Reality

Den senste veckan har jag helt tappat mitt intresse för att blogga. Kanske inte så konstigt eftersom mina dagar inbegriper tre saker: pizza, plugg och smoothies.
 
Det känns som att jag gör nästan exakt samma saker varje dag. Jag studerar i någon form. Antingen är jag på föreläsningar, är hemma och läser till hemtenran eller hos Ellen (absolut trevligast eftersom vi mest pratar) och jobbar med vår granskning av en utvärdering. Jag tränar knappt. Jag är nöjd med min tillvaro (bortsett från ovissheten om hur mitt liv kommer se ut om två månader), men jag känner mig inte inspirerad att skriva om den.
 
Jag och Hanna har för övrigt susat runt på stan idag. Julklappstider!
 
Nu ska jag ta en powernap och ikväll blir det chokladfoundue;) Fick det i present av Hanna igår. Mycket uppskattat!  
   
 

Koncentrations- och lässvårigheter konsumerar mitt liv!

100 sidor på 8 timmar. Jag har varit så effektiv jag bara kan (har till och med matstrejkat för att hinna läsa) och har verkligen högpresterat i fridas mått mätta. Ibland förstår jag inte hur jag för det första: lyckats, utan vidare problem, ta mig igenom en samhällsvetenskaplig utbilding och för det andra; lyckats ha en fritid. Vad ska det "för det tredje" bli då? Jo! För det tredje: hur f*n kunde jag välja att studera på 150 %?!
 
Nu ska jag fira prestationen med dubbel middag. Först lax och grönsaker i ugn och sedan tortilliapizza. Lovely! 
  

Godmorgon

Jag har sovit väldigt bra de senaste tre dagarna. 6-7 timmar per natt. Så tacksamt! Sitter nu på en föreläsning på psykiatrikursen och läntar till rasten. Är i stort behov av kaffe, den goda sömnen till trots!
 
Jag känner mig som Sunes pappa Rudolf! Jag hörde just hur Sofia hällde upp kaffe och fick en besämd känsla av att jag MÅSTE HA KAFFE NU! Ja, alla kaffeälskare förstår nog vad jag menar!
 
 

Då drömmer jag dig hit

 
 
Det är sagolikt vackert nu när snön ligger kvar på trädgrenarna och kan inte annat än att känna ett romantiskt skimmer när jag går genom skogen (igår ringde jag inte ens någon när jag gick där i mörkret). Jag njuter av den här tiden! 

Ny vecka, nya tag!

Jag sov gott i natt och det är jag väldigt tacksam för. Visst var det svårt att somna med ljud i lägenheten, men när jag väl hade slumrat in (med öronproppar och med täcket och kudden på huvudet) vaknade jag inte trots att Isak delat med sig av missnöjesljud flera gånger under natten. Så trött var jag!
 
Hade tänkt att vara effektiv idag men fick inte riktigt till det. I stället fick jag trevligt sällskap i form av Ida och Jenny och en STOR saffransbulle. Mycket trevligare än att plugga. Thanks!;)
 
Gjorde förresten jättegoda pizzor till middag. För er som har känsliga magar och inte redan testat göra pizzor av tortillabröd tycker jag ska göra det! Hur gott och enkelt som helst!
 
 
 
 

Vadå, jag?!

 
Direkt när Isak ser att min dörr är öppen sätter han in en extra växel och rusar mot sladdarna under mitt skrivbord. När moster och mamma stoppar honom låtsas han som att han ingenting gjort;) Rätt söt unge!

Scenes of life

Spenderade söndagskvällen på Malin Domeijs releasekonsert av skivan Scenes Of Life. Sång, musik och texter som berör i kombination med gott fika. Det kan inte bli mycket bättre än så.
 
 

Vaken

05.56 och jag är fortfarande vaken. Har inte ens försökt sova utan fastnade i samtal. Får se hur det blir med plugg imorgon... eller jag menar idag. Godmorgonnatt

Ett oväntat möte

Snön anlände idag och av mig var den efterlängtad. Den obehagliga skogsvägen hem till Gnejs har nu förvandlats till ett vackert vinterland. Det var bara en varelse som sabbade min positiva känsla i skogen. En figur började sakta synas i snöyret. En ensam man! Men vad i... Varför har mannen en mantel, hatt och något käppliknande i handen?! DRAKULA!!!!!!!!!!! Du som tror du är en vampyr kan sluta upp med det nu. Det är inte kul!
 
Bortsett från vampyraction har min lördag bestått av följande:
 
Plugg hos Ellen. Gick riktigt bra!
 
BP - gick också riktigt bra. 10 armhävningar på tå! Klarade i början av terminen inte en enda. Träning ger faktiskt färdighet!
 
Middag med lillfamiljen som nu är tillbaka (mysigt!) och Olle och Cissi. Äntligen fick jag fika. Måndag - torsdag utan fika och godis. Igår åt jag några godisar hos Ellen, men det gills inte. Pepparkakskladdkaka som Cissi hade med sig togs därför tacksamt emot.
 
Sökt ett jobb, vilket tagit si så där 2 timmar. Man måste nämligen registrera ett helt nytt CV till sthlm stads sökmodul. Jippi!
 
Umgåtts och njutit av en pluggfri kväll:)
 
 
 
En fastfryst skurmopp och hink hämtade jag in från balkongen idag. Ett bevis på att vi sällan städar? 
 
 
Så var klockan 3.00. Ja ni, kunskapen om hur man sover har jag, på något sätt, undgått.
 
Natti, natti!
 

RSS 2.0