Tack för en trevlig kväll Lisa

Tiden går fort när man har mycket att prata om:-)

En uppdatering

Jag tar kort varje dag som jag vill lägga upp på bloggen, men av någon anledning kan jag inte göra detta via mobilen. Inom kort ska jag låna en dator så att bloggen inte tror sig ha semester. Kanske en midsommar update:)

En lördag med mamma

I lördags spenderade jag hela dagen med mamma. Vi började med loppis i Badhusparken för att sedan luncha på Nodo. Härligt att änligen kunna sitta ute! Efter lunchen gick vidare till Södra hamn och lyssnade (hade den mest som bakgrundsmusik) på en jazzkonsert. Efter middag hos farmor cyklade jag iväg till mamma för att avsluta kvällen med tilltugg och film. En blomma i Afrikas öken gör sig mycket bättre som bok än som film. Mycket trevlig dag!  







Ni får vänja er med att luta huvudet när ni ser på mina bilder nu under sommaren.  


Tänk om...

Vi kunde visa samma engagemang och lust för livsavgörande frågor som det vi gör för fotboll. Jag älskar stora mästerskap men blir utmattad vid tanken på hur vi människor prioriterar.

Glädjen varade inte länge

Vad har hänt med Sveriges försvarsspel?!?!?!

Sen kväll i Piteå

Jag mår verkligen bra när jag promenerar runt i Piteå. Det är en vacker stad vi har.


9B

I lördags firade jag tillsammans med gamla klassisar 10 årsjubileum. Det var alltså 10 år sedan vi gick ut 9B och 10 år sedan den dagen då Kerstin och jag grät. Kerstin för att hon skulle sakna (det är i alla fall min version av det hela) sina elever, och jag för att jag alltid grät när någon annan grät.

Kvällen spenderades på Pillers altan precis som på gamla goda tider. Det var kul att få en uppdatering om vad alla gör nu och vi kom fram till att i princip alla från klassen vidareutbildat sig efter gymnasiet och att det endast är en (snart två) av oss som fått barn. Intressant var diskussionerna kring "rikviken" som handlade om vilka förutsättningar människor har beroende av var vi växer upp. Jag älskar strukturella analyser! Givetvis gick vi också igenom gamla minnen som gav en känsla av nostalgi. Kvällen slutade på 1906. Marika var också med under kvällen, men henne fångade jag inte på bild.




mörkrädd

Jag blir så otroligt ledsen och mörkrädd när jag ser svt:s dokumentär om baksidorna med EM i Ukraina. Rasism, fascism och huliganism. De "bilder" dokumentären visar gör mig illamående. Så många vilsna själar.

Och så lite mer mat...

Medveten om att min blogg innehåller en hel del matprat kommer jag bjuda på ännu lite fler matbilder i detta inlägg. Idag var mamma kock och bjöd på fantastiskt god "tapas". Efter att vidgat omfången på jeansen si så där 15 hål tittade vi i gamla fotoalbum. Det är så mysigt att minnas tillbaka på barndomen :-) (Jag vet inte hur jag roterar bilden från mobilen. Jag är motsatsen till ett tekniskt geni)

 

Borta bra men hemma bäst

Krokodil hade tidigare fantastiskt goda pajer och själva affärskoncept diggar jag fullt ut. Idag fick de dock inte högt betyg. Mer mat tack! Tur att jag hade trevligt sällskap i form av Mia och Christina. Nej hemlagat (av Robert och Sofia) är ofta att föredra speciellt när det ser ut så här:

 


Piteå

Jag ska försöka snylta på grannarnas internet när tillfälle ges under sommaren. Av någon anledning fungerar denna snålskjuts bara med mobilen. Nu kommer jag alltså ge upp kameran ett tag och anta denna, för mig, nya tekniska utmaning; internet på mobilen! En liten uppdatering: Jag har redan blivit bortskämd av farmor, hälsat på i Mias fina lägenhet, firat nationaldagen med pappa (mycket trevligt), druckit te med gulliga Sofia och hälsat på hela familjen på domherregatan 12 . Nice to be back! En kram till mina umevänner. Hoppas ni har det bra.

Mysmåndag

Vilken trevlig dag vi haft! Måndag brukar innebära studier alternativt jobb, men inte idag. Jag, Hanna, Mamma och Isak och har tagit dagen i vår egen takt. Sen lunch och shopping på stan, trevlig middag, rabarberpaj och en hel del prat. Känns som ett trevligt sätt att spendera min "semester" på. Imorgon blir det att packa och städa för nu åker jag hem till Piteå över sommaren. Detta innebär ett miljöombyte även för bloggen och eftersom att jag blir utan internet kanske inläggen här blir något färre, och kanske inte.


Vi lunchande på Mat & Prat (?) i Up2-gallerian


Mamma (mormor) och Isak



Tänk er tjejen på stan som stapplar sig fram, likt ett vandrande S, i alldeles för höga klackar. Den tjejen lär vara jag i sommar. Men visst är skorna rätt snygga?


Utöver mina skor och ett par sulor som Hanna inhandlade var det kläder till Isak som följde med oss hem från stan i dag. Isak kommer vara en kalasfin liten bebis sommaren igenom;)

Trevlig sommar!

Paragrafryttare

Morgonen började jag med en smoothie och receptsök. Jag är helt "besatt" av mat just nu och spenderar gärna varje måltid läsandes kokböcker. Vegetarisk mat står högst i kurs. Jag är inte vegetarian men köper sällan hem kött av många goda skäl. 1. Ett miljömedvetet val. 2. Ett moraliskt val. 3. Ett val som är bra för magen. Nu vill jag poängtera att jag ätit kyckling tre dagar i rad eftersom att coop lurade mig med extrapris;) Som sagt... inte vegetarian.


Ida kom hit för att plugga inför juridiktentan hon har på lördag. Juridik är ett av de ämnen som jag gillat bäst under utbildningen, men jag insåg rätt tidigt att jag är lite ringrostig. Citat av Ida: "Frida sa inte du att du var duktig på det här - jag fick jättebra på tentan (det sista sa hon med en mallig röst)". Tja... kanske inte jätteduktig men tillsammans var vi duktiga idag och jag ska hålla hårt i tummarna till helgen!


När allt känns becksvart (som på bilden ovan) behövs det bara en liten fikapaus så blir livet ljusare igen.


Två nedanstående bilder är egentligen från gårdagen, men jag bjuder på dem idag i stället:) Den först bilden illustrerar Isaks nya favoritsysselsättning:)



Arvids "hållteknik" av Isak var så fantastiskt kul att jag var tvungen att fånga den på bild!

Våffeldag

Jag vaknade vid 10:00 och började strax efter det ställa fram frukost till mig och Piller och har inte lämnat köket och matbordet för en förrän nu. Piller åkte in till stan vid 12:00 och då kom nästa skara av vänner för att äta våfflor. Efter våfflorna har jag, Hanna, Arvid och Ida fortsatt ätandet i form av te och mackor. Är inte mat fantastiskt?! Lägger man också till goda vänner blir det hela oslagbart.


Mys på "gräsmattan"

Fyndiga Jenny bjöd hem oss för att grilla och hänga på hennes gräsmatta. Tack för en trevlig kväll! Imorgon vankas våfflor hos mig:) Piller kommer förresten hit i natt på spontanbesök från Kiruna. Kul!




You got mail!

Ser på TV, dricker hallon- och banansmoothie och fixar med två brev som ska skickas i väg till utlandet. Jag Älskar brev - old style!


Nu ska jag dricka upp min "lunch" innan jag traskar iväg till Ellen för att säga hejdå innan hon tar flyget till Stockholm.

RSS 2.0