Mamma (mormor) på besök

Mamma är på besök hos oss och stannar här till imorgon. Mycket trevligt! Mamma hade med en superfin mobil till bebben och lite presenter till oss andra. Vi har fikat, lagat god mat och haft tid att prata för bebisen har varit väldigt snäll och mysig.


Förmiddagen i bilder

Förmiddagen spenderades hemma hos oss tillsammans med Ellen

Vår i Umeå... eller?

Hanna, Arvid och bebis har kommit hem idag, så nu är samtliga i hemmet på plats. Det är så trevligt och vårligt här i lägenheten. Farmor har gett oss påskliljor och jag har köpt tulpaner till lillfamiljen. Att jag och Arvid just ätit nybakade skones med bebben sovandes i vagnen bredvid gör inte situationen sämre!
Hanna, Arvid och bebis har kommit hem idag, så nu är samtliga i hemmet på plats. Det är så trevligt och vårligt här i lägenheten. Farmor har gett oss påskliljor och jag har köpt tulpaner till lillfamiljen. Att jag och Arvid just ätit nybakade skones med bebben sovandes i vagnen bredvid gör inte situationen sämre!

Hanna och Arvid hälsar och tackar för alla fina kommentarer. Hanna hälsar också att hon tackar för alla sms och telefonsamtal som hon inte haft ork att svara på. Hon är glad över ert support:)

Nu är det vår... eller?
Bebben hemma i mamma och pappas säng
Skones och blommor från farmor

koja eller slott?

Jag sitter just nu och kollar in olika boendealternativ till min, Ellens och Idas (Carlzon) resa till Barcelona som vi ska på i maj. Flygbiljetterna är bokadde men boendet har fallit lite mellan stolarna. Helst ska det vara ett billigt boende som är relativt trevligt. Sist nämda kriterium är det inte jag som ställt. Jag skulle nog kunna bo var som helst egentligen så länge det finns rinnande vatten och en säng! Jag förstår dock att mina medresenärer är lite mer kräsna än så:) Någon som har förslag på ett mysigt och centralt boende i Barca som också är billigt?


Jag var på universitetet från 09:00 - 17:00 med Ellen idag. Vi presterade bättre än gårdagen och jag tror att morgondagen blir en riktig kanondag! Efter plugget gick jag till ÅC för att handla mat till Hanna och Arvid. Bebisen sov mest när jag kom till BB, så jag, Hanna och Arvid hade tid att prata. Samtalstemat var: stunder i livet som när du helst ville sjunka under jorden. Både jag och Hanna hade en del erfarenhet på området. Misslyckanden kan ofta vara berikande i efterhand, när man kan se komiken i det hela.


Jag hinner inte mycket mer än att plugga och hälsa på bebisen om dagarna. Sedan jag kom hem har jag pratat en lång stund med mamma i telefon, ätit, fikat och förberett morgondagen.
Jag vet vilka bilder som är poppis här på bloggen, så jag ska inte göra er besvikna:D Här kommer ännu en bebisbild. Det är kul att ni är så många som kikat in och kommenterat fotona. Hanna och Arvid är stolta föräldrar kan jag tala om! Själv är jag också rätt mallig, så mallig att jag jagar ikapp folk på skolan för att visa bilder på bebisen, haha:)



Ny vecka, nya tag.

Jag gillar måndagar, i alla fall nu när jag är student. Klockan 8:45 träffade jag Ellenutanför ÅC, likt alla andra vardagar. Att frivilligt vara på skolan klockan 9:00 varje morgon är verkligen en bedrift som student, i alla fall enligt min mening. Vi "skrev" på vår uppsats nästan till 16:20 i eftermiddag. Ser man till effektiv tid kanske vi landade på... si så där två timmar. Att tiden går åt till trevligheter är det enda problemet med att skriva tillsammans med en vän, men också den bästa delen av uppsatsen!
Ellen sitter flitigt och jobbar (egentligen var hon inne på facebook, men för att ingen ska tro att vi inte är duktiga bad jag henne se lite extra seriös och duktig ut. Tycker hon lyckades bra!)
Efter avslutad pluggdag gick jag och hälsade på Hanna, Arvid och bebis på BB. Det känns otroligt värdefullt att vara med redan från start. Vanligtvis brukar jag inte vara briljant med barn. Om ni föreställer er en bortkommen person som obekvämt och lite låjt står och petar i en unge... ja då ser ni mig! Med min systerson är det andra bullar! Det känns helt naturligt att vara med honom och just nu känner upplever jag mig själv vara en excellentious fantabulous child person. Ha i åtanke att min barnperson-status låg på noll eller kanske till och med minus innan helgen;) Nu hoppas jag att Hanna, Arvid och bebis får komma hem snart!

Ännu lite mer bebis:D

Jag sov ett par tre timmar när jag kom hem från förlossningen idag. Hanna ringde och väckte mig och jag yrade nog mest i telefon. Vanligtvis blir jag klarvaken direkt jag vaknar (Anna P brukar illustrera detta genom att monotont tala som ett psycho:p) så sömnen var verkligen välbehövlig. Notera att det faktiskt inte är jag som fött barn;) Vid middagstid gick jag till BB för att hälsa på lillfamiljen igen.
Bebisen är så himla söt:)
Detta är när jag hälsade på idag på BB
lillbebisen gäspar :)
Efter BB gick jag till Jenny och drack te med henne, Ida och Lisa. Dessutom åt vi nybakta och superGODA bullar. Ida hade "varnat" Jenny för min goda aptit så jag fick till och med en bullpåse hem. Tack!:D
Imorgon blir det c-uppsatsskrivande på universitetet med Ellen så nu är det time for bed.
Nattinatti!

Välkommen till världen!

Jag har spenderat hela natten på förlossningen tillsammans med Hanna, Arvid och bebis. Det har verkligen varit en, mer eller mindre, tung natt för alla parter så nu är jag mer än redo för en tupplur!
På begäran ska ni nu få se lillbebisen, min nya favoritperson ♥
Hela familjen myser!
Stolt moster!
Far och son!

Äntligen!!!:D

Hanna och Arvid åkte in till förlossningen klockan tre i natt och jag har verkligen varit spänd av förväntan och av nervositet sedan dess! Nu kan jag äntligen säga att jag blivit moster!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Jag var förövrigt och kollade på en föreläsning som Gundrun Schyman höll idag. Hon är verkligen en skicklig föreläsare med mycket kompetens! Feministiskt forum levererade!
Jag är helt övertygad om att min lilla systerson kommer få alla förutsättningar i världen för att bli en reflekterande och ödmjuk individ eftersom att hans föräldrar är så kloka!
Tummen upp till Gudrun! Och tusen tummar upp till nyblivna föräldrarna Hanna, Arvid och lilla bebis! ♥
Höll föreläsning på feministiskt forum idag.

Bild från föreläsningen idag som handlade om varför det händer så lite när vi vet så mycket (jämställdhet på arbetsmarknaden var i fokus).

Dagen i bilder

Vaniljte, fika och lite poetiskt inspiration. Kan det bli mycket bättre? Den fina koppen har jag fått av Minna:)
Sverigekaka, vaniljte och lite poetisk inspiration. Kan det bli mycket bättre? Har förövrigt fått den fina tekoppen av Minna:)
Ellen:)
Jag på café Göteborg. God mat och mycket bra service!
Vi var på ett mysigt café med god mat och riktigt bra service. Extra plus för gratis geléhallon!
Paj med gravadlax
Så gott!
Extra stort plus för att det bjuds på geléhjärtan till kaffet!

Härlig fredag!

Just nu sitter jag och dricker vaniljte, äter gårdagens bakverk (sverigekaka) och lyssnar på Lars Winnerbäck. Jag är på ett fånigt poetiskt humör och njuter verkligen av stunden. Detta är mitt första inlägg i bloggen som jag startat för att det helt enkelt känns kul att dokumentera livet. Hur länge och hur ofta jag kommer skriva är osett eftersom jag vet att jag ofta avsluta saker lika fort som jag påbörjar dem. Men vad fasen gör det?
Jag har haft en riktigt mysig fredag tillsammans med Ellen. Vi började morgonen med att dricka kaffe i Ellens soffa helt oberörda av vetskapen att tiden egentligen skulle användas till c-uppsatsskrivande. Jag är dock helt övertygad om att det är pauserna som gör att det vi faktiskt skriver blir bra;) Vi spenderade kanske en timme åt uppsatsen och sedan tog vi bussen till stan där vi spenderade dagen och våra pengar.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0