1906

Diggar 1906 på sommaren!
 
 

Kyrkmarknad och barnkalas

Mysig marknad med riktigt fina saker och ändå kommer jag aldrig aldrig hem med annat än mat i magen;) Jag och Mia hittade dessutom Rebecca på marknaden som erbjöd en tur med häst och vagn. 
 
 
 
 
 
Sötotto fick utomhusleksaker som räcker till ett helt dagis:)
 

Semester

Ikväll firade jag, Maria och mamma sommaren och min och mammas första semesterkväll på 1906.
 
Tack för en fantastiskt god middag och trevligt sällskap ♥
 
 
 
Så gott!
 
 
Jordgubbsskum och glass. Fiffigt med glasburken.
 
 
 
 
 
Härligt kort! Mamma är riktigt glad över ledigheten;)
 
 
 
 
 
 
 

En sådan dag

 
 
 
 
 

Stolt!

För knappt åtta år sedan blev jag galet kär i en grek, För ca. 6 år sedan flyttade vi ihop i Slovakien och då påbörjade Teo sina tandläkarstudier i Bratislava. I perioder har han suttit dag och natt och pluggat och det finns ingen som kan instensivplugga som han. Teo har kämpat tappert och nu är han i mål. Han klarade sin sista tenta idag. Jag är stolt! HE DID IT! Dentist Teo.
 
Fotot taget i Grekland 
 
 
 
 
 
 

Tisdagslyx

Jag och Lisa spenderade gårdagen i solen på Nodos uteservering. Riktigt god mat och mycket trevligt sällskap!
 
 
 
 
 
 

Två goda vänner, en syster och pumpade muskler

Söndag sägs vara en vilodag och i viss mån är det nog så. Det enda som inte är vilosamt är den svagt molande ångesten som infinner sig just den dagen på veckan. Det spelar ingen roll hur mycket jag tycker om ett jobb, söndagsångesten är här för att stanna. Men vad kan jag göra åt det? Ingenting, förutom att spendera dem på bästa möjliga sätt.
 
Förmiddagen spenderande jag med mig själv, städning, läsning och en stor frukost. Efterlängtade Lisa H kom vid lunch och vi surrade konstant i några timmar. Sedan svidade jag om och åkte till korpen tillsammans med Mia för att jobba på biffigheten. Tillsist entrade jag och Mia Sara P:s hem i Roknäs efter att förväxlat Roknäs med Lillpite och blivit sena som vanligt. Sara bjöd på en riktigt god päronpaj. 4 bitar päronpaj i stället för middag. Not to bad. Bäst av allt var lilla Edvin. 
 
 
 
 

Att vara med mig själv

I dag kom ett skyfall som troligtvis räcker för att växtligheten ska överleva hela sommaren. När det är riktigt "dåligt" väder känner jag alltid med de som råkat pricka in just den dagen för sitt bröllopp. Inte kul! För egen del njöt jag av regnets mysfaktor. Jag och mamma tände ljus och åt lunch och fika tillsammans. 
 
Kvällen har jag spenderat med mig själv... bara med mig själv. Egen tid behövs ibland:)
 
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

Midsommarafton är verkligen en av mina favorittraditioner. Kanske speciellt för att den sker i juni månad som, enligt mig, är den finaste tiden på hela året. Dikesblommor och ljusgröna vyer. Love!
 
Dagen spenderade jag tillsammans med Mamma, Mia och Daniel hemma på min balkong och sedan åkte jag vidare till Robert och Sofia. Mycket trevlig midsommar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som ett brev på posten

Var av olika anledningar en bitter typ idag på väg hem från jobbet. Stressade susade jag och Elias fram på vägen efter några smärre är-utlåst-från-jobbet-och-har-bilnyckeln-inne-på-kontoret-missöden. Ville verkligen inte missa mitt träningspass! Framme vid lägenheten hoppar jag ut ur bilen (med sandaler och sockar) och landar rätt i en vattenpöl. Snabba steg till postlådan och sedan fort upp på toa. Öppnar ett brev från transportstyrelsen och möts av texten: Förbud att använda fordon. Samma dag som jag får tillbaka min bil från verkstaden får jag alltså veta att jag inte får använda åbäket, då förra ägaren inte betalat fordonsskatten. Fantabolous! Försöker påminna mig om att jag inte bor i ett krigshärjat land och egentligen är lyckligt lottad.  Är dock så pass självömkande att inte ens det biter på mig. Jag är bitter! 
 
Tänkte avsluta inlägget i en mer positiv anda i form av dagens bästa: 
 
En kollega bjöd på en riktigt god och laktosfri tårta, jag är ledig imorgon och jag har hunnit träna 3 ggr den här veckan.
 
Imorgon midsommar ♥
 
 
 

Någon gång händer det... inte.

Bilen gick sönder igår... IGEN! Så lurad. 21 000 :- har jag spenderat på en bil som fungerat i ca 2 v. Ibland kommer jag på mig själv smida ondskefulla planer. I stunden verkar det helt enkelt rationellt att klippa ut bokstäver från en tidning al á bodyguardpsykot.
 
När jag kommer hem från jobbet, fortfarande bitter över att jag ska lämna in bilen på verkstad, öppnar jag ett brev som innehåller en trisslott... YEEEEEEEES! NU är det min tur! På riktigt, det är nu det händer! Det är nog gud som skickat trisslotten som plåster på såren och som ett bevis för att hen finns. Under de få sekunder det tar att skrapa lotten ser jag mig själv malligt nöjd och RIK! Lustigt nog är det jag först ser framför mig handskalade räkor istället för frysförpackningen jag brukar köpa. Stora drömmar, stora drömmar...
 
F*n! Det blev ingen miljon, inte ens en sketen ny lott. Nä men... frysta räkor... det är ju nästan lyx. Bilen låtsas jag inte finns.  
 
 
 
 

Älskar att vara ledig!

Har gjort en massa trevligheter under helgen, men har varit dålig på att fånga det på bild. I lördags var jag och mamma t ex på loppis, shoppade och fikade på stan (där av mina nya RayBans). På kvällen åt jag och Lisa sushi, drack vin och slutade till sist på 1906. Riktigt trevlig dag och rolig kväll. 
 
Söndagen spenderade jag i vanlig ordning på min balkong med en stor frukost, för att sedan äta lunch hos mamma. Efter lunchen satt Mia och mamma och gjorde semesterplaner medan jag låg och sov inlindad i en filt på gräset. Älskar sommar! Har varit på BP och tyvärr har helvetesbilen gått sönder igen. Håller på att bli ruinerad och funderar verkligen på att flytta in till stan och aldrig, ALDRIG (!), mer köpa en bil. Funderar även på att sluta blogga eftersom jag inte har någon bra kamera och nu börjat med instagram.
 
 
 
 

Storforsen

Dagen har framförallt handlat om mat och godsaker. Vi hade planeringsdag på jobbet och åt lunch i Storforsen. Sedan testade jag forsränning för första gången. Lika skoj som blött! Planeringsdagen slutade med ett vrålfika hos en kollega som bor helt fantastiskt!
 
Kvällen spenderade jag tillsammans med mamma och Mia. Bjöd dem på middag och fick en bok av mamma som värdinnegåva:) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bananplättar

Bananplättar utan mjöl, mjölk och extra tillsatt socker.
 
Recept: Ett ägg och en banan. Enklare än då blir det inte. Jag delade min plätta på mitten och hade avokado och flingsalt på ena halvan och hallon och honung på den andra. Perfekt mellanmål eller kvällsmål efter ett träningspass.   
 
 
 
 
 

När bodypump är att slappa

...då har det varit en dålig dag på jobbet. 
 
 

Stockholm i juni

Vilken fantastisk långweekend jag har haft i huvudstaden. Känner mig väldigt inspirerad av livet i Stockholm och upplever att jag är i fas med mina vänner där. Kanske även jag packar väskorna en dag och testar på storstadslivet...   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hit och dit

Har haft en rätt tung dag på jobbet, då jag mött motstånd i frågor som jag upplever viktiga. Efter jobbet slängde jag i mig gröt och diverse grejer som slank ner innan micron räknat ner 2 min. Gymmet väntade där efter och jag insåg att jag ska göra en viktökning på Bodypumpen nästa vecka. Kul! Sedan... duscha, diska, laga mat, äta, städa och en ogenomtänkt packning. Pust! Nu vill jag bara sova, men är för pigg. 
 
Imorgon jobb, läkarbesök och sedan den där nedrans flygturen. Längtar till jag sätter mina fossingar på Arlanda och kan konstatera att jag överlevde ännu en skräcktur.
 
Minisemester, så efterlängtat!!!!!!!:D:D:D

Onaturligt!

Idag på väg hem från Bodybalancepasset gjorde flygrädslan sig påmind. Naturen var så vacker. Blommor och högt gräs. Sommar, vind och liv. Jag älskar att leva! Jag tänkte att jag verkligen måste insupa känslan av att finnas till om jag dör i en flygplanskrasch på onsdag. Det finns inget naturligt i att flyga och jag kan inte tänka mig något värre sätt att dö på.
 
Blöt om händerna, en mage som ger upp och ångestkänslor som kommer i vågor. Religiös och en lögnare på samma gång. Där sitter jag, stel som en pinne, och lovar Gud att om jag överlever ska jag aldrig mer sätta mig i ett plan... ALDRIG! Det är en lögn, men jag tror på den varje gång.
 
 
 
 

Återhämtning

Som ni förstår av mitt tidigare inlägg blev det en tuff kväll. Har legat i soffan nästan hela dagen tillsammans med Mia. Vi har beställt pizza och gjort min nya favvoglass, Det är härligt att ha lite humor, så att det går att skratta åt eländet! Sofie joinade oss även och vi har verkligen haft kul och bjudit på oss själva:)
 
Min bil gick sönder i torsdags... igen och idag fick jag hjälp med att boxera åbäket till en verkstad. Tack Mia och Daniel!
 
Imorgon ska jag upp kopiöst tidigt, då jag och Elias åker vid 06:00 till jobbet. Vi båda har en hel del som vi vill jobba undan i med våra respektive resor till Sthlm.
 
Natti Natti!
 
 
 
Mia och Daniel på morsdag. Mycket söta!

Lördag, 2013-06-01, i bilder

Vilken härlig dag. Bakade bröd direkt på morgonen med sötmandel som huvudingrediens. Jag älskar att äta en stor frukost på helgmornar ute på balkongen. Mamma kom till mig vid lunch och åt banan-choklad-kokosglassen som jag blivit totalt fäst vid. Gjorde mer glass även idag. Efter glassen åkte vi till reprisen och till rusta och äntligen har jag hittat utemöbler som passar min balkong. Har sökt efter ett litet fyrabord, men har inte hittat något. Nu har jag helt enkelt köpt två små bord som jag satt ihop:)
 
Kvällen spenderade jag tillsammans med Mia. Vi hade laddat upp för fest då min kollega Lisa bjudit in oss till henne. Rosé och nötter istället för middag... kanske inte en lyckad kombo. Till krogen kom jag aldrig, utan ringde mamma och bad henne köra hem mig. Hade inte gjort succé på krogen, min superfina klänning till trots. Det var i alla fall en trevlig dag och kväll:) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Romantik

Ikväll jag haft en romantisk afton med mig själv. Hemmagjord glass, kvällspromenad längst vattnet och passade då på att plocka hem lite blommor. Jag fullkomligt älskar somaren. Så tur vi Norrlänningar har med vädret och så härligt det är med våra ljusa nätter. 
 
 

RSS 2.0