När jag har inköpsstopp på sötsaker

köper jag smör och ägg och bakar en kaka i stället! Sedan två dagar tillbaka besämde jag mig för att inte köpa mer sötsaker innan jag åker till Piteå. Givetvis måste jag äta upp allt jag har hemma och mat får jag köpa. Ägg och smör = mat. Allt jag har hemma får användas = kakbak;)


och då fick jag en vecka sommarledigt!

Sista kursen på termin 6 är avslutad (i alla fall tills vidare)! Hemtentan är inlämnad och nu är det sommarlov! Jag hade räknat med att plugga några dagar till, men tackar inte nej till en ledig vecka innan jag börjar arbeta på socialtjänsten. Kan ni förstå att jag, för första gången, kommer ha en befattning som faktiskt kräver utbildning? Jag har nog inte själv förstått det. Well, well tiden går fort.

Hur spenderar man egentligen en vecka utan att vara på resande fot, arbeta eller studera? Ja, det får bli veckans mysterium att lösa.

Jag vet i alla fall att jag vill spendera sommaren på farmors altan och äta en massa jordgubbar från landet!


Lilla sockertopp

Här kommer en hälsning från Isak till mina bloggläsare i form av två bilder. Enjoy;)



Situation Stockholm

Innan resan till Barcelona gjorde jag ett litet stopp i Stockholm för att träffa några riktigt sköna bönor. Jag har länge tänkt hälsa på Anna P på alla de möjliga bostadsorter hon haft, men av olika anledningar har det inte blivit av. Att jag tillslut fick tummen ur resulterade i några härliga dagar i huvudstanden och vad jag förstår finns det redan förutbestämda planer på att jag ska bli 08:a i framtiden. Vi får se hur det blir med den saken, men jag tycker verkligen det är på tiden att Jag och Anna bor i samma stad!


Ellen tog med mig på en guidad tur genom Stockholm och jag, som trivs väldigt bra i turistrollen, knäppte bilder nästan lika frekvent som en japan.




Tack Minna och Anna för en superfab helg!



Tina mötte upp mig och Anna i Aspudden för att ta en fika och prata om gamla goa minnen.


Notera att Anna varit med i skapandet av denna häftiga stol!





Jag "framför" globen. Japan... jag?


Efter Barca stannade vi en natt hos Ellen innan vi åkte hem till Umeå. Det blev mysig förfest hos Ellen och utgång för alla utom jag som föredrog en tidig kväll.


Sommar och sol på alla våra mödrars dag

Sol och värme är som balsam för själen (nu tjejer bestämmer vi att det är så uttrycket lyder)! För att riktigt markera sommarens närvaro visade jag mina bara ben för solen idag. Jag bar en kjol jag fått av Ellen som inte är ett "matvänligt" plagg. Efter en mcfeast och co var det ett litet smakprov av Hannas supergoda glass som fick bägaren att rinna över, eller som i det här fallet fick dragkedjan i kjolen att "spricka";)




Hanna njuter av sin glass medan jag njuter av det nya andrummet.


Eurovision song contest 2012

Äntligen har Sverige kammat hem segern efter så många år av förluster. Nu kan vi klappa oss på axlarna för Loren var verkligen BÄST ikväll. Euuuuuuuuphoooooriiiiiiaaaa!


Fint matchande:)


Tack för en kanontrevlig kväll!

Brännbollsyran 2012

Temat reggae kanske inte är ett vinnande koncept i atletiska sammanhang men det passar vårt lilla gäng perfekt. Själva ordet reggae har en prestigelös klang som knappast skapar höga förväntningar varken gällande att springa fort eller träffsäkerhet med brännbollsträet. Att förlora alla matcher är liksom ingen big deal när mottot är: don't worry be happy!
Efter välförtjänt vila droppade jag turbanen och cyklade iväg för att träffa dessa två:
För att sedan bege oss vidare till Fysikgränd. Nästan alla i reggaelaget hade redan dragit sig tillbaka men vi hittade igen Ida som i vanlig ordning var den som höll sig vaken längst:)

Vad är det för en dag?

Jag hade inte tid att skriva ett blogginlägg igår så idag blir det dubbelt upp:) I torsdags gjorde jag först det här;


och sedan firade vi Isaks tvåmånadersdag så här:


Hur söt är inte Isak?

"Som om vi var barndomsvänner" - Ida C

Jag och the origional basegroup hade tapas night igår hemma hos Ida. Det blev en jättemysig kväll med fantastiskt sällskap. Vi ses utanför skolan ungefär en till två gånger per år och har alltid lika trevligt. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och jag går alltid från våra träffar med ett leende på läpparna.


Sköna tider

Tänk vad snabbt det går att förflytta sig i världen. Ena dagen i Spanien och andra dagen i Sverige. Det är rätt magiskt, men framför allt totalt onaturligt! Jag vet inte hur många gånger under resan jag påpekat hur onaturligt det är att flyga. Lyckligtvis är varken Ellen eller Ida flygrädda. Ellen har fungerat som ett litet lugnande piller. Hon har talat om att det är hjulen som fällts in när det för mig låtit som ett förfärligt fel på planet och distraherat mig med olika samtalsämnen.

Tack!


Så... back in Umeå och vardagen.
Vi kommit igång med studierna idag. Även om jag inte är 100 procent taggad på kursen är det ett intressant ämne vi arbetar med och trevligt att vara tillbaka på universitetet. Det känns också kul att vara hemma och träffa Isak och Hanna (Arvid är i Uppsala).

I övrigt fick jag spontanbesök idag från Hanna L, Edvin och Ida som var i trakterna (kul att ni är tillbaka i Umeå!). Jag och Ida slog sedan följe med varandra till Strömmis för att införskaffa provians inför helgens bravader och morgondagens tapaskalas.

Nu ska Hanna natta Isak och sedan blir det ett avsnitt av Rome för mig och Hanna. Livet känns rätt trevligt:)

Spanien är ett land där man dansar tango

Här kommer ett axplock av alla hundratals bilder vi knäppte under våra dagar i Barcelona. Det var verkligen en fantastisk resa!

Tillbaka i norr

Jag har haft en helt fantastisk tid både i Stockholm och i Barcelona. Resan har blev allt vad jag förväntade mig och lite till.


(Imorgon ska jag visa er fler bilder)

Packat och klart

Tidigt imorgon flyger jag och Ellen till Stockholm där vi båda ska spendera helgen. Vi ska ev. luncha med Ellens mamma och sedan in till stan och dricka ett glas vin. Vid middagstid åker jag vidare till Minna där jag ska bo under helgen. Bortsett från att Minna har inflyttningsfest på lördag är inga planer spikade ännu. Eventuellt ska vi ut redan imorgon kväll på något ställe som öppnar för sommaren och så har jag tänkt att hinna träffa Tina (som jag åkte till Ungern med) som nu är klar med sin lååånga utbildning! Duktigt! På måndag åker vi till Barca så om jag är seg på uppdatera bloggen vet ni varför:)

Arriba!


Det är inte helt lätt att packa för tio dagar, med rätt varierad temperatur, i ett enda handbagage.

Isak i söt dress


Ett jämställt samhälle

Idag har jag blivit medlem i FI. Avgiften är endast 50 kr och jag ser det främst som ett ställningstagande för ett jämställt samhälle. Om ni inne på samma spår kan ni bli medlemmar på länken nedan.
http://www.feministisktinitiativ.se/

Straight for the top!

Spetsbetyg på kandidatuppsatsen! High five Ellen!


På begäran

Recept på biscotti:) http://www.recept.nu/anna_och_fanny_bergenstrom/kakor_och_tartor/mjol/mandelskorpor_biscotti/


Varning för svordomar!

Jag blir så jävla förbannad på det systematiska förtryck av (mot) kvinnor som sker varenda eviga dag i alla samhällen/länder världen över. Jag skiter i om det är kvinnor eller män som upprätthåller normer om hur vi kvinnor (och män) bör och inte bör vara. Oavsett vem det är, så lägg ner för fan!

Så vad är upphovet till denna ilska just idag? Hedersmord/våld! Ett extremt uttryck för patriarkatet, makt och kvinnoförtryck som kanske inte är helt lätt att relatera till, I know! Men kan inte vi alla ta och ransaka vårt eget beteende i alla fall? Generellt skulle jag vilja säga: sluta upp med allt "tyckande" och fingerpekande mot kvinnor/flickor i din omgivning! Kan vi peppa varandra istället oberoende av hur vi ser ut mellan bena?

Om ni känner för att bli upprörda rekomenderar jag att ni läser rapporten nedan.

http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/kvinnors-rattigheter/hedersmord//

Tack för ordet!

Tisdag 8:e maj


Sol i sinne brun inne /Frida

Kaffe utanför Lindell (universitetet) är något jag verkligen längtat efter alla dessa kyliga dagar. Äntligen kan vi sitta ute och njuta av solen och bara av känslan att vara student. I love it!

Efter inlämnad uppsats och avklarad kursintroduktion cyklade jag hem och där stannade jag hela kvällen. Jag vet inte hur det är med er, men jag behöver ibland tid för att verkligen bara vara med mig själv. Så vad gör jag när det är härlig kvällssol ute? Sitter på balkongen eller går en promenad? Nejdå! Jag tog på mig mjukisdressen, tjocksockar, svepte en filt över mig och kurade ner mig i soffan framför en serie med en kopp te i handen och ätbara saker inom räckhåll.




Skräpmat och tre pratkvarnar

Ellen kom hit imorse för att finslipa uppsatsen som vi planerar lämna in imorgon så jag passade på att bjuda på lunch i form av hamburgare. Det har blivit rätt mycket av denna fabulösa maträtt den senaste tiden och för tillfället har jag en hamburgare som skärmsläckare. Normalt? Inte vet jag, men med tanke på att jag stod i skuld till syrran (Hanna) som 11 åring på grund av min överkonsumtion av burgare kanske det är något alarmerande i situation. Hamburgerskulderna betalade jag tillbaka direkt jag fick mina månadspengar. Detta resulterade i att jag aldrig hade pengar mer än ett par dagar, så för att ha råd med nya hamburgare var jag tvungen att låna mer pengar. Hannas bank är dock att rekomendera. Än idag har jag inte betalat tillbaka mina skulder och inte heller har jag hamnat i skuld till kronofogden. Det kallar jag en trygg och givmild bank!

Kvällen spenderade jag tillsammans med Ida och Jenny hemma hos mig. Egentligen skulle vi vara hos Ida men jag vågade inte lämna lägenheten eftersom jag förgiftade själv med en risotto gjord på en vecka gammalt ris (höll även på att förgifta mig och Ellen med gammlt bröd tidigare under dagen). Vi hade tänkt att se Coyote Ugly men kom inte längre än två minuter in i filmen. Så kan det gå när det finns allt för mycket att tala om. Ni är två riktigt goa gummor! På tal om "gott". Vet ni vad som är gott? Glass... och hamburgare såklart.


Dagens hamburgare + Jenny som använder sig av den klassiskt snygga pressa-sig-mot-ett-föremål-posen.


Sov gott!

Ful som en blöt katt? Skulle inte tro det!

Jag äger inte några gyllene skor, men jag har en riktigt cool regnjacka. Med jackan tillknäppt gav jag mig igårkväll ut i skitvädret och spred ljus i den mörka natten. Nu kanske jag gav en något förskönande bild av hur det egentligen gick till. Jag hade lika gärna kunnat skriva att jag flåsande, (pga av ansträngningsastma och absolut inte med anledning av att jag aldrig tränar) blöt och mindre fager kom fram till Ida och Jenny. Jag var så snygg att Jenny till och med bloggat om mig.

Tack mamma!


EPP

Här kommer lite bilder från gårdagens firande av lyckade opponeringar. Imorgon ska jag och Ellen göra det sista finslipet på uppsatsen innan vi lämnar in den för betygsättning. Vi håller tummarna för ett spetsbetyg!

Notera att både jag och Ellen tagit på oss kavajer för att se lite extra proffsiga ut under opponeringen (trots att det egentligen stör det mig att kavajen som attribut är kopplad till "makt" och seriositet).

firar en bra opponering med EPP




Robin bjöd på champange dagen till ära.

Ett vinnande koncept

"jag älskar att vara duktig" (Johansson 2012).

Referenslista

Johansson, F. (2012) (red.). "Lyckan efter avslutad opponering". I: Johansson, F & Juslin, E Hur man skriver en bra kandidatuppsats. Jippi AB: Umeå.

Nu blir det EPP (efterpluggetpubb).

Sing with me

Isak och jag låg i min säng idag och sjöng! Mest var det jag som höll ton men Isak försökte hänga med i svängarna så gott han kunde. På tal om hänga med i svängarna. För er som inte träffat Isak på ett tag vill jag bara berätta att han har ett mer socialt leende nu och att han till och med försöker "prata" genom små ljud när vi talar med honom. Jag är helt säker på att han kommer bli ett geni. Ni kanske tror att det är en mosters kärlek som talar, men så är inte fallet. This is a wonder kid;)

Jag kunde inte begränsa mig till ett par bilder så här kommer en hel bildserie av världens sötaste unge!

2 maj. Vi ligger och sjunger i min säng:)

När demonstrationståg känns långt borta...


Sköna maj välkommen!

Det blev faktiskt vårväder till valborg, precis som pappa lugnt lovat när jag beklagat mig över att vintern aaaaaldriiiiig kommer ta slut i år! Tack väderleksgudarna för det! Kvällen firades med grillning på Gnejs tillsammans med Hanna, Arvid och Isak och sedan blev det festligheter med fina vänner. Klackarna slogs i taket både på Fysikgränd och på krogen Lokal.

Vilken trevlig valborg jag haft!


Valborg 2012




Vi kom försent till Hannas konsert men fick i alla fall se majbrasan och passade på att slå oss ner i gräset en stud. Bäst att passa på när vi äntligen kan!


En dansbild får ni bjussa på! Jenny, Lisa och Ida försöker dansa på samma stol vilket blir en kamp mot alla naturlagar;)

RSS 2.0